Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ın "Tenisi okullarda yayacağız" demesiyle başladıBedencimuhabbeti. Futbolda Fatih Terim de böyle söylemişti. Sonuç ortada. Herkesi yolubedencidenen öğretmenin kapısına çıkıyor. Ben de yazdım eski bir bedenci olarak. Facebook ta paylaşım olarak 1400 ü geçti. Bu çok önemli bir rakam. Benim için gurur kaynağı.
 Neyse, beni geçin... Sessiz çoğunluk denen şey işte budur. Ülkemin Beden Eğitimi öğretmeni nezaketen öksürdü.Ben buradayımdedi. NTVSpor Radyo daki Korttan Sesler programına bağlanan Beden Eğitimi Öğretmenleri dernek başkanları, kısıtlı zamana rağmen çok güzel bir konuya temas ettiler. Ve sordular? Önce Spor Bakanı Suat Kılıç a, sonra eski sporcu sayın Başbakan a... Uluslararası spor organizasyonlarında, neden beden eğitimi öğretmenlerinden faydalanılmaz?
 İzmir Universiad organizasyonunda bizzat görev alan 300 kadar beden eğitimi öğretmeni başarılı bir organizasyon gerçekleştirmişlerdi. Şimdi önümüzde Mersin deki Akdeniz Oyunları var. Bu konuyu yakından takip eden Mersin ve Adana Beden Eğitimi Öğretmenleri Dernekleri organizasyon sorumlularına bizzat randevu alarak gidiyorlar. Ve kendi memleketlerini ilgilendiren bu büyük ve önemli organizasyonda bedelsiz görev alabileceklerini belirtiyorlar. Her biri yetişmiş usta eğitici, üstelik organizasyon becerisi olan, sorumluluk verilebilecek adamlar. Dahası, organizasyon sorumlusu onların ayağına gidip destek istemesi gerekirken, öğretmenler organizatörün ayağına gidiyor. Organizatör arkadaş, ayağına kadar gelen yaklaşık 300 kişilik gönüllü ordusunun ne demek istediğini anlamamış olsa gerek, öğretmenlere cevap bile vermiyor.
 Bunun yerine çeşitli iş gruplarından, muhtemelen sporla ilişkisi amatör düzeydeki kişiyle, üstelik ücretli olarak anlaşmalar yapıyor.
 Bu arada öğretmenlerin son derece önemli bir önerisi de oluyor.
 Akdeniz Oyunları ndaki branşları derslerde işleyerek, bir spor/olimpik bilinç eğitimi yapmayı teklif ediyorlar. Bu da önemsenmiyor.
 Bugüne kadar fasulyeden öğretmen sıfatı yakıştırılan bu özel kişiler bundan böyle Türk sporunda daha etkin rol almak adına seslerini duyurma kararı alıyorlar. Spor kamuoyu ve yetkililerin haberi olsun...

CAHİT YAVUZ HABER TÜRK