Son yıllarda yapılan beden eğitimi öğretmeni atama sonuçlarına göre oluşan beden eğitimi öğretmenliği taban puanları şu şekildedir:

Kpss Sınavlarına Kaç Beden Eğitimi Öğretmeni Adayı Giriyor?

2021 Beden Eğitimi 26.346
2020 Beden Eğitimi 32.964
2019 Beden Eğitimi 24.057

Beden eğitimi öğretmeni, resmi ve özel okullarda Beden Eğitimi ve Spor dersini okutan öğretmenlere denir. Beden eğitimi öğretmeni olabilmek için 4 yıllık Spor Bilimleri Fakültesinden veya 4 yıllık Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu muzunu olmak gerekmektedir. Aday eğer Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olduysa formasyon eğitimine gerek kalmadan atanabilir. Ancak aday beden eğitimi öğretmenliği dışındaki bir bölümden (Antrenörlük, Spor Yöneticiliği vs) mezunsa formasyon eğitimi alması gerekiyor.

Beden eğitimi öğretmenliği atama taban puanları nedir? Beden eğitimi öğretmenliği atama taban puanları yapılan atamada atanan en son adayın puanına verilen isimdir. Örnek verecek olursak 351 kişinin atanacağı bir atama döneminde atananlar arasındaki en düşük puana sahip kişinin puanı o atama döneminin beden eğitimi öğretmenliği atama taban puanını oluşturur.

Kpss sınavında bir önceki beden eğitimi öğretmenliği taban puanını geçersem kesin atanır mıyım?

Bu konuda bir kesinlik söz konusu olamaz. Önceki beden eğitimi öğretmenliği atama taban puanlarını incelecek olursak atama puanlarının sürekli yükseldiğini görebiliriz. Bu durumda aslında her sene atanmak için önceki yıldan daha yüksek puan almamız gerekebilir.