Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından, 2013-2014 Eğitim - Öğretim Yılı yarıyıl tatilinde Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi, Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Liseleri’nden Beden Eğitimi dersleri kademeli olarak kaldırılmasının ardından beden eğitimi öğretmenleri Sabri Yalım Parkı’nda kararı protesto etti.



2,5 MİLYON ÖĞRENCİ ETKİLENECEK

Konuyla ilgili olarak Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına Beden Eğitimi Öğretmenleri Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Cihan Şişman, Eğitim İş Şube Başkanı Bilal Şener, Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Süleyman Pekin, Eğitim Bir Sen Şube Sekreteri Zeki Koyun, Kocaeli Beden Eğitimi Spor Öğretmenleri Derneği üyeleri, sendika üyeleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. İlgili basın açıklamasını okuyan Eğitim İş Eğitim Sekreteri Emine Çalık Talim, “Beden Eğitimi dersleri OECD ülkelerinde ortalama 6-8 saat arasıyken bizde 2 ders saatiydi. Şimdi o da yok oldu. Beden Eğitimi derslerinin kaldırılması meslek lisesinde okuyan 2,5 milyon öğrenci ve binlerce Beden Eğitimi öğretmenini etkileyip öğretmenlerimizi norm fazlası durumuna düşürecek, yerlerinden, ortamlarından, okullarından ayrılmak zorunda bırakacaktır” dedi.



ZORUNLU OLMASI GEREKİRKEN

Açıklamasına devam eden Çalık, okul döneminde spor kültürü kazandırılamamış, bireylerle sağlıklı bir nesil oluşturmanın mümkün olamayacağını belirterek, “Derslerin kaldırılması öğrenciler arasındaki iletişimi de koparacaktır. Dolayısıyla öğrenciler doğal ortamdan uzaklaşıp, uygun olmayan mekanlarda internet oyunlarına yönelecektir. Olimpiyatları alabilmek için milyarlarca liranın harcandığı, nüfusun yarıdan fazlası genç olan bir ülkede, spora ve sporcuya büyük önem verilmesi gerekirken, Beden Eğitimi dersi kaldırılarak sporcu kaynaklarının yok olmasına ve yapılan tesislerin atıl duruma düşmesine neden olacaktır” dedi. Beden Eğitimi dersinin okul öncesi eğitimden 12. sınıfa kadar zorunlu olmasına da dikkat çeken Çalık, “ülkemizin geleceğini düşünüyorsak bu kadar önemli bir konuda atılan yanlış adımdan derhal vazgeçilmelidir” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının sonunda beden eğitimi öğretmenleri ellerindeki düdükleri çalarak protestoya destek verdi.


http://bizimkocaeli.com.tr/HaberDetay.aspx?Id=99036