17 EKİM 2009 Tarihinde Beden Eğitimi ders saatlerinin düşürülmesi ile ilgili Ankara da toplanan Beden Eğitimi Öğretmenleri her ilde bir Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği kurma kararı almışlardı. Bu karar doğrultusunda ilk etapta 12 daha sonraki süreçte de bir çok ilde dernekler kuruldu. Kurulan bu derneklerle 27-28 OCAK 2013 tarihinde İstanbul da toplantı düzenlendi. Yapılan bu toplantıda federasyon kurma kararı alındı. 16-17 MART 2013 tarihinde İzmir’de yapılan 3. toplantıda ise tüzük çalışması yapılarak 4-5 MAYIS tarihinde Adana da yapılacak toplantıda federasyonumuzu kurma deklarasyonunu yayınlama kararı alındı.
Bu gelişmeler sonunda bugün burada hepimizin tek bir amacı var. Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Federasyonunu kurmak.
Kurulacak federasyonun amacı; Beden Eği...timi Öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine destek olmak, ülke genelinde birlikte ve ahenk içerisinde çalışmak, gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı, dinamik, doğru karar verebilen, kötü alışkanlıklardan uzak, demokratik yaşam biçimini içselleştirmiş barış içerisinde kardeşçe yaşamayı ve yarışmayı özümsemiş bireyler yetiştirmektir.
Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak okullarımızda çocuklarımızın ve gençlerimizin spor organizasyonlarını gerçekleştirirken ve onların yerel ve ulusalorganizasyonlara katılımını sağlarken bu organizasyonların ne karar aşamasında ne de çözüm aşamasında bizlerin olmayışı ve dikkate alınmayışımız bir çok problemin doğmasına sebep olmaktadır. Diğer bir amacımız ise; bu sorunların çözüm odağında olarak Türk sporunun gelişimine katkıda bulunmaktır.
Bu amaçlar doğrultusunda; 2020 olimpiyatlarına talip olan ülkemizin, o tarihte yarışacak sporcularının şu anda okullarımızda okuyor olması biz Beden Eğitimi öğretmenlerine büyük bir sorumluluk ve görev yüklemektedir. 25.000 civarında çalışan Beden Eğitimi Öğretmeni ordusunun biraraya gelerek büyük bir güç oluşturması çok anlamlıdır. Bu güçle bir çatı altında koordineli çalışıldığında, ülke sporuna getireceği faydalar su götürmez bir gerçektir . Spor kültürünün oluşturulmasındaki payımızı anlatmaya gerek bile duymuyoruz.
Federasyon olarak yapacağımız çalışmaların Türk spor yöneticilerine ulaştırılması onların bizlere inanması, yapacağımız çalışmalara verecekleri destek ile ülke sporunun gelişmesini sağlamak hedeflerimiz arasındadır.
Tüm bu hedeflere ulaşabilmenin ilk adımı dernekleşme idi, bundan sonraki adımı da Federasyonlaşmadır..

Özgür Kaplan
ABEDER Yön. Kur. adına
Devamını Gör