Sitemize en çok gelen sorulardan bir tanesi de not verme işlemleridir. Ortaokul ve liselerde beden eğitimi dersinden kaç adet not vereceğiz, e-okulda notu nereye gireceğiz? İşte tüm bu soruların cevabı:

ORTAOKULLARDA NOT VERME İŞLEMLERİ

Ortaokullarda not verme işlemi ise aşağıdaki yönetmelik maddelerine göre en az 2 adet sınav (uygulama/yazılı) notu, 2 tane ders etkinliklerine katılım notu, isteyen öğrencilere ise proje notu verilir. Seçmeli dersler aynı şekilde notla değerlendirilir. E-okulda da belirtilen yerlere notları giriniz.


Okul öncesi ve ilköğretim kurumlar yönetmeliği yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili maddeleri:

Ölçme ve değerlendirmeningenel esasları

MADDE 22 – (1) İlkokul4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere;

a) Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerdeiki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Sınavların zamanı, enaz bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir gündeyapılacak sınav sayısı 8 inci sınıfta üçü, diğer sınıflarda ikiyi geçemez.Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz.

(2) Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilereders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışmasışeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlatılır. Projelerverildikleri dönemde değerlendirilir. Proje vermeyen öğrencinin proje notusıfır olarak değerlendirilir.

(3) Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2 den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilir.

(4) Rehberlik ve sosyal etkinlikler puanladeğerlendirilmez.

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlar Yönetmeliği indirmek için tıklayınız...

LİSELERDE NOT VERME İŞLEMLERİ

Liselerde not verme işlemi ise aşağıdaki yönetmelik maddelerine göre; en az 2 adet uygulama notu, en az 2 tane performans çalışması, isteyen öğrencilere ise en az 1 tane proje hazırlama notu verilir. Seçmeli derslerde aynı şekilde değerlendirilir. E-okulda da belirtilen yerlere notları giriniz.


Orta öğretim kurumlar yönetmeliği yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili maddeleri:

MADDE 45 -

f) Uygulamalı nitelikteki derslerin sınavları, her dönemde iki defadan az olmamak üzere ve dersin özelliğine göre yazılı ve uygulamalı olarak veya bunlardan yalnızca biriyle yapılabilir. Sınavların şekli, sayısı ve uygulamalı sınavların süresiyle hangi derslerde uygulamalı sınav yapılacağı zümre öğretmenler kurulunda belirlenir, okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulanır.

Performans çalışması, proje ve diğer çalışmalar

MADDE 50- (1) Öğrenciler okulların özelliklerine göre yazılı sınavların dışında proje ve performans çalışması ile topluma hizmet etkinliklerine yönelik seminer, konferans ve benzeri çalışmalar yaparlar. Öğrenciler, her dönemde tüm derslerden en az bir performans çalışması, her ders yılında en az bir dersten proje hazırlama görevini yerine getirirler.

(8) Değişiklik: Her dönemde tüm derslerden iki performans puanı verilir. Bunlardan birisi birinci fıkra kapsamında yapılan performans çalışmasına, diğeri ise öğrencinin derse hazırlık devam, aktif katılım ve örnek davranışlarına göre verilir. Zümre kararlarıyla performans çalışmasına dayalı olarak performans puanı daha verilebilir.

28/10/2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmî Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren  "Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği" için TIKLAYINIZ.

Not: Yukarıda yazdıklarımız MEB okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim yönetmeliğine göre en son değişikliklerdir. Buradaki vereceğiniz not en az vereceğiniz nottur. Zümre kararına göre daha fazla not verebilirsiniz.

Kerem BALYEMEZ - Adem TIRPANCI/ Mevzuat

www.bedenegitimi.gen.tr Özel Haber