AXA Sigorta Efeler Ligi’nde sezonun ilk haftasında son üç sezonun şampiyonu Ziraat Bankkart ile geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar yükselme başarısı gösteren Halkbank karşı karşıya geldi.

Başkent Voleybol Salonu'ndaki derbiye voleybolseverler büyük ilgi gösterirken mücadele karşılıklı sayılarla başladı.

Ziraat Bankkart'in Camejo ile tutunmaya çalıştığı ilk set 25 -19 Halkbank üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci sette Ziraat Bankkart oyun temposunu eline aldı. Özellikle Ter Maat ve Camejo Halkbank bloklarını rahat geçti. Servis üstünlüğünü de ele alan Mustafa Kavaz'ın öğrencileri seti 25 -22 alarak maça tekrar ortak oldu.

3. sette ise salonda Nimir Abdülaziz fırtınası vardı. Ziraat Bankkart savunmasına zor anlar yaşatan Hollandalı pasör çaprazı aldığı 10 sayıyla 25-22 kazandıkları setin yıldızı oldu.

Karşılıklı servis hatalarıyla başlayan 4. sete Mustafa Kavaz yeni transferi Matthew Anderson hamlesiyle girdi.

Halkbank basit hatalarla geriye düştü ancak son şampiyon bu bölümde farkı koruyamadı. Son bölüme 17-17 beraberlikle girildi. File önünde Nimir ve Ngapeth'in etkisini kıran Ziraat Bankkart, Anderson'un son sayısıyla seti 25 -22 aldı ve maç karar setine taşındı.

Karar seti ise tam bir yıldızlar savaşına döndü. Saha değişimine Ziraat Bankkart 8-7 önde girdi.

Artan baskının servis hatalarına dönüştüğü bu bölümde daha iyi istatistik yakalayan Halkbank seti 16-14 maçı da 3-2 kazandı. 

Salon: Başkent

Hakemler: Yavuz Akdemir, İlknur Çakar

Halkbank: İzzet Ünver, Mert Matic, Ma'a, Ngapeth, Yunus Emre Tayaz, Abdel Aziz (Volkan Döne, Aslan Ekşi, Perrin, Yiğit Hamza Aslan, Serhat Coşkun)

Ziraat Bankkart: Tuinstra, Faik Samet Güneş, Ter Maat, Camejo, Bedirhan Bülbül, Arslan Ekşi (Berkay Bayraktar, Oğulcan Yatgın, Anderson)

Setler: 25-19, 22-25, 25-22, 22-25, 16-14

Süre: 141 dakika (28, 29, 28, 31, 25)