Ligin ilk haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan turuncu-lacivertli takım, ikinci maçında bu sezonki ilk galibiyetini elde etti ve puanını 4'e yükseltti.


Bu sezon ilk yenilgisini yaşayan Alanyaspor ise 1 puanda kaldı.
Başakşehir'in golleri 17. dakikada Piatek, 53. dakikada Figueiredo, 90. dakikada Deniz Türüç ve 90+5. dakikada Serdar Gürler'den geldi.


İstanbul ekibinin, UEFA Konferans Ligi'nde oynayacağı play-off turu karşılaşması nedeniyle 3. haftada yapacağı Samsunspor karşılaşması ileri bir tarihe ertelendi. Başakşehir, 22 Ağustos Perşembe günü İrlanda ekibi St. Patrick's Athletic ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

- Figueiredo'dan orta sahadan gol
RAMS Başakşehir'in Brezilyalı hücum oyuncusu Joao Figueiredo, Alanyaspor karşısında çok şık bir gole imza attı.
Mücadelenin 53. dakikasında Opoku'nun pasıyla orta sahada topla buluşan Figueiredo, kaleci Ertuğrul'un önde olduğunu görüp orta sahadan şutunu çekti ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

- Alanyaspor son dakikaları 10 kişi oynadı
Konuk ekip Alanyaspor, mücadelenin son dakikalarını 10 kişi tamamladı. Teknik direktör Fatih Tekke, 4 oyuncu değişikliğini 3 kez oyunu durdurarak yaptığı için 5. oyuncu değişikliği hakkını kullanamadı.
Maçın 89. dakikasında sakatlanan Augusto mücadeleye devam edemedi ancak Alanyaspor da kural gereği son oyuncu değişikliğini yapamadı. Başakşehir galibiyeti elde ettiği golleri 90 ve 90+5. dakikalarda attı.