Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, okulun yapımında vesile olan hayırsever Mesut Toprak a teşekkür etti.
"80 yılda yapılan 58 fen lisesi sayısını 302´e çıkardık"
Bakan Yılmaz, hükümetleri döneminde imam hatiplerin sayısının arttığına yönelik eleştirilerle ilgili olarak, 2002de biz geldiğimizde fen lisesi sayısı 58di. Ne kadar öğrencisi vardı 12 bindi. 80 yılda 58 fen lisesi kuracaksın. Biz geldik ne yaptık? Bu yıl itibarıyla 302 tane fen lisemiz var. Öğrenci sayısı 100 binin üzerinde. 58 nere 302 nere? 12 bin nere, 100 bin nere? Bu rakamları gördükten sonra bu iktidarın fen liselerine önem vermediği söylenebilir mi?" diye konuştu.
"Bizden önce spor lisesi yoktu"
Spor liselerinden hiç sporcu çıkmadığı yönündeki eleştirilere değinen Yılmaz, şunları söyledi: "Beden eğitimi dersini iki saate çıkardık, ama iki saatlik derslerle sporcu çıkar mı, çıkmaz. Ne yapmak lazım? Spor liseleri kurmak lazım. Bizden önce spor liseleri var mıydı? Hayır yoktu. İlk spor lisesi ne zaman kuruldu? 2004-2005 yılında kuruldu. Şimdi 65 lise var. Sadece spor liselerinde12 bin 815 öğrenci var. Peki güzel sanatlar var mı? 48 olan güzel sanatlar lisesi 79´a çıktı. 48 lisede 6 bin 500 öğrenci alınıyordu, şimdi 13 bin. Yani biz sadece bir tarafa önem vermiş, diğer tarafı ihmal etmiş, dolayısıyla tek bakış açısıyla bakan bir iktidar değiliz. Sosyal bilimler lisesi Türkiye´de ilk defa 2003-2004 yılında faaliyete geçti. Sosyal bilimler liselerimiz fen liseleriyle eş değerde. Oradan mezun olanların üniversiteye giriş sayılarına, puanlarına bakın. Kesinlikle fen liselerindeki başarıyı yakaladılar. Bu yıl Ankara Fen Lisesi´nden 80, Kayseri Fen Lisesi´nden 74, Sivas Fen Lisesi´nden 54 öğrenci tıp fakültesini kazandı. Şu anda 93 tane sosyal bilimler lisesi, 30 bin 792 de öğrencisi var."
"2 bin 443 meslek lisesinde 1 milyon 424 bin öğrenci var"
Meslek lisesini memleket meselesi olarak gördüklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Biz geldiğimizde 1403 tane meslek lisesi, 647 bin öğrencisi vardı. Şimdi, 2 bin 443 tane meslek lisesinde 1 milyon 424 bin öğrenci var. Genel kural şu, lise öğrencilerinden örgün eğitime devam edenlerin yüzde 44´ü meslek lisesi, yüzde 13´ü imam hatip lisesi... Geri kalanlar da Anadolu liseleri olarak devam ediyor. Peki, niçin herkes durmadan ´Her yere imam hatip lisesi açtınız´ diyor? Buna önleyici propaganda mı derler, ön kesme mi derler. Yani bir şekilde, yapmak istediğini de yaptırmamak için öne çıkarıyorlar. Adalet, hak edene hakkını vermektir. Adalet, vatandaşın taleplerine karşılık vermektir.15 Temmuz´da çağırdığında, sokağa çıkıp da milli iradesinin üzerine söz söyletmeyen bu millet. Dolayısıyla, siz okul açarsınız da öğrenci gelmezse, okullarınız boş kalır. Açtığımız her okul değer buldu, karşılık buldu. Biz vatandışımızın taleplerine uygun şekilde yapılanmaya gidiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
"Meslek lisesi oranını yüzde 60´a yükseltmek istiyoruz"
Meslek lisesi oranını yüzde 60´a yükseltmek istediklerini belirten Bakan Yılmaz, "Bursa´da bu oran yüzde 61. Eğer Bursa´ya giderseniz, işsizlik pek az. İstanbul´da yüzde 54 civarında. Gazintep´te de yüzde 36. Bu aziz milletimiz, her ne talep olursa, meslek lisesi ise meslek lisesi, fen lisesi ise fen lisesi, imam hatip lisesi ise imam hatip lisesi... Dolayısıyla inandığımız doğruyu yapıyoruz. Hesabı halka vereceğiz ve yolun sonunda da Hak´ka vereceğiz. Dolayısıyla yolumuz Hak, yüzümüz ak. Bu ana kadar ne söylediysek bu millet her zaman yanımızda durdu. Bundan dolayı da bu aziz millete sonsuz teşekkür ediyorum. Lisenin Fatih´e, İstanbul´a, ülkeye hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Bakan Yılmaz okulda incelemelerde bulunurken, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bilal Erdoğan ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de eşlik etti.