Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlıların son durumu ile ilgili açıklamalar yaptı.

Suudi Arabistan'daki gelişmelerin kulüpleri zorladığını söyleyen Çebi, "Artan fiyatlardan dolayı birçok iyi oyuncu beklemeyi tercih etti. Çabuk hareket edip astronomik rakamlar ödemeyi istemedik. Zaten transferle şampiyon olunmuyor. Biz bu sene mutlu sona ulaşacağız. Son gülen iyi güler" ifadelerini kullandı.

Sponsorluk konusuna açıklık getiren Beşiktaş Başkanı, "Adımıza, markamıza yakışır bir firma ile anlaştık. Bu hafta yüzde 99 bu konu çözülür" şeklinde konuştu.

Çebi, Stad isim sponsorluğunda anlaşılan rakamın Süper Ligdeki rakiplerinin üstünde olduğunu da söyledi.

Ahmet Nur Çebi, "Sergio Ramos'un 2 yıllık maliyeti yaklaşık 50 milyon avro. Bu maliyetleri Beşiktaş'ın karşılama gücü yok" diye konuştu.

Ramos transferinde kimsenin sponsor olmayı teklif etmediğinin altını çizen Beşiktaş Başkanı, "Kulübün geleceğini düşünmek zorundayım" dedi.

Çebi, Serhan Çetinsaya'nın istifa sürecini de değerlendirdi.

Genç yöneticinin acele hareket ettiğini belirten siyah beyazlı ekibin başkanı, "Serhan maddi, manevi büyük çaba sarf etti. Keşke biraz daha kalsaydı, biraz daha tecrübelenseydi" ifadelerine yer verdi.

Ahmet Nur Çebi, Gökhan İnler'i takımda ağabeylik yapacak biri olduğu için tercih ettiklerini belirtti.

39 yaşındaki oyuncunun iyi bir Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Çebi, "Gökhan, birçok oyuncuyu tanıyor. Biz sportif direktör arayışı için görüştük. O da bu sene oynayıp, ardından Beşiktaş'ta jübile yapmak istediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Deniz Türüç ve Rıdvan Yılmaz için herhangi bir girişimlerinin olmadığını söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Umut Meraş gitmek istiyor. Konuyla ilgili görüşmelerimiz var" dedi.

Cenk Tosun ve Salih Uçan ile transfer döneminin ardından konuşup anlaşacaklarını vurgulayan siyah beyazlı kulübün başkanı, "Biraz beklemelerini istedim. Salih'i oğlum gibi görüyorum. Bizimle anlaşmamaları mümkün değil. Birkaç hafta içinde biter inşallah" şeklinde konuştu.

Ahmet Nur Çebi, Gedson Fernandes ile sözleşme uzattıklarını da belirtti.

Çebi ayrıca, Portekizli yıldızın Beşiktaş'tan ayrıldığı takdirde; kulübe, lig tarihinin en yüksek bonservis getirisini sağlayacağını iddia etti.