2022 AFYON KOCATEPE KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

Kayıt için gerekli belgeler

1. Başvuru dilekçesi (Form dilekçe ön başvuru sırasında sistem tarafın oluşturularak adaylara verilecektir)

2. Fotoğraflı kimlik kartı

3. Sağlık Kurumlarından (Üniversite, Devlet, Sağlık Ocakları vb gibi…) alınacak sağlık raporu (tek doktor imzalı belgeler de kabul edilir)


4. Engelli adaylar için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile yaygın gelişimsel bozukluklar (otizm spektrum bozuklukları, Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) engel durumlarını belirten son bir yıl içerisinde aldıkları “Engelli Sağlık Kurulu Raporu”.

5. Olimpik branşlardaki Milli Sporcular için ilgili federasyonlardan aldıkları ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış (resmi onaylı; kaşe ve imzalı) A, B, C sınıfı Millilik Belgesi (2017 ve sonrasında milli oldukları müsabakaların yer ve tarihleri belirtilmiş olan belgenin aslı). K.K.T.C. ve yabancı uyruklu adayların millilik belgeleri geçerli değildir.

NOT: Yukarıda istenen belgelerin asıllarını getirmeyen adayların kesin kayıtları yapılmayacağı gibi, Eksik, sahte belge ya da yalan beyan verdiği tespit edilen adayların sınavı geçersiz sayılacaktır. Eksik, sahte belge ya da yalan beyanın daha sonra tespit edilmesi durumunda, adayların öğrenim hakları geri alınarak, haklarında yasal işlem başlatılacaktır. Evrakların değerlendirilmesinde Sınav Komisyonunun vereceği karar geçerli olacaktır. Kayıt esnasında adayların şahsen bulunmaları gerekmektedir.