2022 FIFA Dünya Kupası final maçında Arjantin ile son şampiyon Fransa karşı karşıya geldi. Lusail Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Arjantin penaltı atışları sonucu şampiyon oldu.

Arjantin 23. dakikada Messi'nin penaltısı ve 36. dakikada Di Maria'nın golüyle 2-0 öne geçti. Karşılaşmanın 80 ve 82. dakikalarında Mbappe sahneye çıktı ve Fransa'yı 2-2'lik beraberliğe taşıdı. Karşılaşmada başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti.

Uzatmalar nefes kesti! 

Uzatma bölümünde Messi bir kez daha sahneye çıktı ve 109. dakikada topu ağlara göndermeyi başardı. 

Uzatma bölümünde Messi'nin 109. dakikadaki golüne karşın Mbappe yeniden sahneye çıktı ve 118. dakikada penaltı atışında skoru 3-3'e getirdi.

Penaltılar

Arjantin, penaltılarda Fransa'yı 4-2 mağlup etti ve kupaya uzandı.

Arjantin'de Messi, Dyabala, Paredes ve Montiel penaltı atışında hata yapmadı.

Fransa'da Tchouameni ve Coman penaltı atışından yararlanamadı. Mbappe ve Kolo Muani penaltıyı gole çevirdi.

Finale nasıl geldiler?

Katar 2022'ye sürpriz 2-1'lik Suudi Arabistan yenilgisiyle başlayan Arjantin, grup maçlarında Meksika ve Polonya'yı 2-0 yenerek son 16 turuna çıktı.

Bu turda Avustralya'yı 2-1, çeyrek finalde Hollanda'yı penaltı atışlarıyla 4-3 mağlup eden Lionel Scaloni'nin öğrencileri, yarı finalde de Hırvatistan'ı 3-0'lık skorla eledi.

İlk iki maçında Avustralya'yı 4-1, Danimarka'yı da 2-1 yenen Fransa ise final yolundaki tek yenilgisini son grup mücadelesinde Tunus'a 1-0 mağlup olarak aldı.

Son 16 turunda Polonya'yı 3-1, çeyrek finalde de İngiltere'yi 2-1'lik skorlarla eleyen Didier Deschamps yönetimindeki Fransa, turnuvanın sürpriz takımı Fas'ı da yarı finalde 2-0'lık skorla geçti.