Galatasaray Espor ile Nasr Esports’u karşı karşıya getiren 2021 Türkiye Büyük Finali 4 Eylül Cumartesi günü Volkswagen Arena’da oynandı. Vodafone FreeZone’un sunduğu ve Mako’nun sahne aldığı açılış şovunun ardından mücadeleye geçildi.

Serinin ilk karşılaşmasında Galatasray Espor yavaş bir başlangıç yaptı. Ancak Sylas tercihiyle Vadi’ye inen Bolulu ve Bard seçimini yapan Zergsting’in dakika 20 civarında ipleri eline almasıyla sarı kırmızılılar maçta üstünlüğü ele geçirdi. Nasr Esports rakibinin hızına ayak uyduramayınca Galatasaray Espor 15-1’lik ezici bir skorla serinin ilk mücadelesini kazandı ve 1-0 öne geçti.

İkinci karşılaşmaya geçildiğinde Galatasaray Espor’un 20 dakika beklemeye niyeti yoktu. Henüz ilk dakikalarda ormancıları Mojito’nun kurduğu koridor baskısıyla öne geçen takım karşılaşmayı baştan sona domine etti. Orta koridor oyuncusu Bolulu’nun 5/0/8’lik Azir performansı eşliğinde mücadeleyi 31 dakikada kazanmayı başaran Galatasaray Espor seride 2-0 öne geçti.

Üçüncü karşılaşma çok daha kaotik geçti. Galatasaray Espor yine erken dakikalarda üstünlüğü yakalasa da daha fazla hata yaptı. Nasr Esports seriye dönmek için birçok fırsat yakaladı. Ne var ki bu son çabalar da sonuç vermedi. Galatasaray Espor 29 dakika sonunda mücadeleyi kazandı ve seride durumu 3-0’a getirerek şampiyonluğa ulaştı.

İLK ŞAMPİYONLUK Galatasaray Espor, Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ne 2017 Kış Mevsimi’ne katılmış ancak ilk mevsiminde küme düşmüştü. Takım 2017 Kış Mevsimi ve 2018 Sezonu boyunca ligdeki rekabetten uzakta kaldı. 2019 yılında VFŞL’ye geri döndü.

Geri dönüşünü yaptığı 2019 Kış Mevsimi’nden bu yana tam üç defa yarı final aşamasını aşamayan takım bu mevsim ilk defa finale yükselmeyi başarmıştı. İlk final beraberinde ilk şampiyonluğu da getirdi. Galatasaray Espor tarihinin ilk TBF kupasını kazandı.

Galatasaray Espor’un bir sonraki adresi 2021 Dünya Şampiyonası olacak. Avrupa’da düzenlenecek şampiyona için lokasyon ve tarih bilgisi ilerleyen günlerde lolespor.com adresinden ilan edilecek.

 

Kaynak: lolesports.com