Hangcou Olimpik Sporlar Merkezi Stadyumu'nda kapanış töreninde Asya Olimpiyat Konseyi (AOC) Raja Randhir Singh oyunların bitişini ilan etti.

Çinli yönetmen Şa Şiaolan'ın koreografisini yaptığı kapanış gösterisinde, 2 binden fazla performansçı, "ortak gelecek" ve "yeniden birleşme" temalarını vurgulayan sahneler icra etti.

23 Eylül'deki açılış gösterisinde dijital efektlerle oluşturulan dev sporcu figürü Asya Oyunları meşalesinin yakılışına eşlik etmişti. Dijital dev bu kez meşale söndürüldükten sonra kollarını başının üzerinde birleştirerek yaptığı kalp işaretiyle sporculara ve izleyicilere veda etti.

Gösterinin ardından katılımcı ülkelerin sporcu kafileleri sırayla stadyumda geçiş yaparak seyircileri selamladı.

Geçen yıl Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen Asya Oyunları'nda bu yıl Asya Olimpiyat Konseyine üye 45 ülkeden 1200'den sporcu fazla yarıştı, 15 gün süren organizasyonda 40 spor dalında 481 müsabaka yapıldı.

Ev sahibi Çin, 201 altın, 111 gümüş ve 71 bronz ile Asya Oyunları'nda 11. kez üst üste en fazla madalya kazanan ülke oldu.

Madalya sıralamasında Çin'i, 52 altın, 67 gümüş, 69 bronz ile Japonya ve 42 altın, 59 gümüş, 89 bronz ile Güney Kore izledi.

Çin, daha önce 1990'da Pekin ve 2010'da Guancou şehirlerinde düzenlediği organizasyonlarla Asya Oyunları'na iki kez ev sahipliği yapmıştı.

20. Asya Oyunları, 2026'da Japonya'nın Nagoya şehrinde düzenlenecek.