Flaş Haber: Kerem Aktürkoğlu kariyer rekorunu geliştirdi

Tuzu azaltmak yılda 2,5 milyon hayat kurtarabilir!
Tuz tüketimi; böbrek, kalp, pankreas hastalıkları olmak üzere, birçok kronik hastalığı beraberinde getiriyor. Tuz yeme alışkanlığının geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açtığına dikkat çeken Uzm. Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, “Günlük kullanımın 5 gramdan az olması, uzun sağlıklı yaşam şansını artırarak yılda 2,5 milyon hayat kurtarır” dedi.Dr. Yıldırım, “Sofradan tuzluğu kaldırın” tavsiyesinde bulundu.
Bu galeri 8301 kere görüntülenmiş.20 Mart 2019, Çarşamba
Toplam 8 sayfadan 6. sayfadasınız.
Salamurayı tüketmeden önce suda bekletin Geleneksel olarak evlerde hazırlanan turşu, salça, tarhana, kurut, yaprak salamurası gibi yiyeceklerin tuz içeriğinin fazla olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Bu nedenle daha az tüketilmeli ve hazırlarken yüksek miktarda tuz kullanımından kaçınılmalıdır. Salamura ürünlerin tuz içeriğinin azaltılması için suda yıkama ve bekletme gibi işlemler uygulanabilir” tavsiyesinde bulundu.
