Daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 31 Ağustos'ta açılması öngörülen ancak vakaların durumuna göre değişkenlik de gösterebileceği söylenen okulların açılıp açılmamasıyla ilgili nihai karar bugün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından veriliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, toplantının ardından açılamalarda bulunuyor.

Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

KARARLAR OLGUNLAŞTI

Biz eğitimciler sınıfımızdaki her bir öğrenicinin gözünün içine bakar derse öğle başlarız. Bunun böyle devam etmesi için herkesi sorumlu olmaya devam ederek okulları birlikte acaçağız dedik.

Hazırlıklarımızı ve standartlarımızı tamamladık. Uzun süreden beri Sağlık Bakanlığımız ve 2021 eğitim öğretim yılını nasıl başlayacağımızla ilgili karalarımızı olgunlaştırdık. Bilim Kurulumuzun tavsiye kararları neticesinde aşamalı, kademeli eğitim öğretim yılına başlıyoruz. 

31 AĞUSTOS'TA UZAKTAN EĞİTİM 21 EYLÜL'DE YÜZ YÜZE EĞİTİM

31 Ağustos'ta uzaktan eğitim başlayacak. Yüz yüze eğitim 21 Eylül'de geçilecek. İsteyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren uzaktan eğitime başlayacabilecek.

 

HANGİ YAŞ GRUBU OKULA BAŞLAYACAK?

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz velilerimiz için de hazırlanan bu klavuzlarımızın takibi öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz tarafından takip edilecek.

21 Eylül'den itibaren eğitimin başlaması konusunda Bilim Kurulu'muzun tavsiyesi oldu. Hangi yaşların başlaması konusunda Bilim Kurulu'muzun tavsiyesi olacak. Sınava giren öğrencilerimizle ilgili olarak müfredat içeriği ve onların çalışmalarına destek olmak için planlamalar yapıyor.

(Kovid-19 tedbirleriyle başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı) Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız.


MEB, BİLİM KURULU TOPLANTISINI İŞARET ETMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, dün akşam saatlerinde bir açıklama yaparak okulların açılmasıyla ilgili değerlendirme sürecinin nihai aşamaya geldiğini duyurarak Bilim Kurulu toplantısına dikkat çekilmişti. Bakanlık açıklamasında, "2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme nihai aşamada. Bilim Kurulu toplantısında alınacak karar, kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.

OKULLARLA İLGİLİ MODELLER NELER?

Okulların açılmasıyla ilgili 31 Ağustos tarihi açıklanmıştı ancak bu tarihte okullar açılmayabilir. Bilim Kurulu'ndan bu yönde bir tavsiye kararı çıkabilir. Ancak açılırsa da farklı modellerle açılabilir. Bu şu anlama geliyor; açılırsa tüm kademelerde açılmayabilir, hibrit modeliyle açılabilir ya da şehir bazlı açılabilir. Tüm bu seçenekler hem Bilim Kurulu üyeleri tarafından hem de MEB yetkilileri tarafından çalışıldı. Bugün çıkacak kararın ardından okullar ya açılacak ya da ileri bir tarihe ertelenecek. Fakat açılırsa da farklı bir modelle açılacak.