Akademik Takvim:

  • Online Yaz Dönem Kayıt tarihleri: 04 Haziran – 01 Temmuz 2020
  • Derslerin Başlaması – Bitişi: 06 Temmuz – 21 Ağustos 2020
  • Final Sınavları: 24 – 28 Ağustos 2020

Haliç Üniversitesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıtlarımız başlamıştır. Yaz Okulu kayıtlarımız 01 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edecektir.

2019-2020 Yaz Okulu Açılacak Dersler Listesine (Ek 1)’ deki listeden ulaşabilirsiniz.

 

Yaz öğretimi sizlerin Güz ve Bahar yarıyıllarında başarısız olduğunuz veya almadığınız dersleri almanıza ve genel not ortalamanızı yükseltmenize yeni bir olanak sağlayan ek bir öğretim programıdır. Böylece sizler daha kısa sürede mezun olabilme şansına sahip olabilecek; çift anadal ve yandal programlarına kayıtlıysanız da bu programları yürütmekte kolaylık elde edeceksiniz. Aynı zamanda diğer yükseköğretim kurumlarındaki öğrenciler de Üniversitemizin kaliteli eğitim olanaklarından yararlanma fırsatına sahip olabileceklerdir.

Yaz okulu dersleri uzaktan veya kampüste yüz yüze eğitim olarak uygulanabilecektir. Dersler, dersi verecek olan Öğretim Elemanının talebine göre uzaktan veya kampüste yüz yüze eğitim olarak yapılabilecektir.

Yaz okulunda açılması planlanan bir dersin kesin olarak açılabilmesi için en az 8 (sekiz) öğrencinin dersi talep ederek, ücretini yatırmış olması gerekmektedir.

Yaz okulunda bir öğrenci 5 (beş) farklı ders ve 20 AKTS’ ye kadar ders alabilir.

Yaz öğretiminde bir öğrencinin üst yarıyıldan ders alabilmesi için GNO’nun en az 3,00 olması gerekmektedir.

Haliç Üniversitesinden Yaz Okulu Başvurusu Yapacak Olan Öğrenciler

Haliç Üniversitesinden Yaz Okulu başvurusu yapacak olan öğrencilerimiz Haliç Üniversitesi Yaz Okulu Ders Seçim Kılavuzundan (Ek 2) faydalanabilir.

Yaz Okulumuza Başka Üniversitelerden Gelecek Olan Öğrenciler

Başka üniversitelerden gelerek üniversitemizin yaz okulundan ders seçmek isteyen öğrenciler, Ek-3 yönlendirmeleri takip edebilirler.

DUYURUNUN TAMAMI İÇİN BURAYA