Sitemize gelen bir çok şikayet mesajında özellikle okul müdürlerinin beden eğitimi öğretmenlerine  destekleme ve yetiştirme kursu açmasına izin verilmediği bildirildi. 

Tasarruf tedbirleri adı altında kurs açılmasına izin verilmiyor!

İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri tasarruf tedbirlerini bahane edip beden eğitimi, resim ve müzik alanından kurs açılmasına müsaade etmiyor. Halbuki Milli Eğitim Bakanlığı tasarruf tedbirlerini açıklamış ve arkasından kurslar, egzersizler için tasarruf tedbirlerinin olmadığı Bakanlık tarafından dile getirilmiştir. 

Okullarda mobbing uygulanıyor!

Okul müdürleri tarafından keyfi uygulamalarla beden eğitimi öğretmenlerine kurs açtırılmayarak mobbing uygulanıyor.

Her branştan kurs açılabilir.

İsteyen öğrenci olması halinde her alanda kurs açılacağı yönetmelikte yazmaktadır. Tasarruf tedbirlerinde de herhangi bir şekilde beden eğitimi öğretmenlerinin kurs açmamasına yönelik bir madde yoktur.  

Her ilde farklı uygulama!

Destekleme ve yetiştirme kurslarına illerde farklı farklı uygulamalara yol açıyor. Milli eğitim Bakanlığı net bir kılavuz çıkarmadığı için bu boşluktan yararlanan okul müdürleri farklı farklı uygulamalara yol açabiliyor. 

Yeni Bakan umut olmuştu!

Sitemiz ve dergimiz Genel Yayın yönetmeni Kerem BALYEMEZ; "Üyelerimizden bu konuda sürekli şikayetler geliyor. Her ilde farklı farklı uygulamalar var. Açıkçası MEB Ziya Selçuk'un gelmesiyle umutlanan beden eğitimi öğretmenleri maalesef ki yine sıkıntı içinde. Destekleme ve yetiştirme kurslarının beden eğitimi öğretmenlerine açtırılmaması yasa dışı bir uygulamadır. Okullarda ikinci sınıf öğretmen muamelesi gören beden eğitimi öğretmenlerinin artık ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Bu konuda Sayın Bakanımızdan destek bekliyoruz."dedi.

Kerem BALYEMEZ

www.bedenegitimi.gen.tr ve 

Spor ve Yaşam Dergisi

Genel Yayın Yönetmeni