Kurslarınızı okulunuzun bahçesinde, spor salonunda hafta içi ders bitiminden sonra yada hafta sonları yapabilirsiniz. Eğer okulunuzda spor kursu açmaya uygun alanınız yok ise en yakın çevre okullardaki bahçe ve spor salonlarını kullanabilirsiniz. Öğrenciniz eksikse başka okullardan öğrenci alabilirsiniz. Hatta mezun öğrencileri kursunuza katılabilir. Kendi okulunuzda kurs açamazsanız başka okullarda açabilirsiniz.

Okulda girdiğiniz haftalık ders saati sayısını 40  saate tamamlayacak şekilde kurs açabilirsiniz. örneğin okulunuzda haftada 25 saat dersiniz varsa haftada 15 saat kurs açabilirsiniz. ayda 60 saat eder. 1 kurs saati 40 dakikadır. Okulların kapalı olduğu yaz döneminde 30-40 saat gibi kurs yapabilirsiniz.

İşte tüm detaylar:

Beden eğitimi dersinden kurs açabilir miyim?

Evet açabilirsiniz. Gelen istek üzerine topladığınız dilekçelerle okul müdürlüğünüze başvuru yapabilirsiniz.


Kurs açılacak dersler

MADDE 10– (1) Kurslar, öğrenci/kursiyer vevelilerden gelen istek üzerine kurs merkezlerinde belirlenen dersler içinaçılır.

(2) Öğrenci/kursiyer ve velilerdersseçimiyle birlikte öğretmen seçiminde de bulunabilirler (Ek-1 Talep Formu).

(3) Kurs programlarının hazırlanmasında;kursun destekleyici ve yetiştirici nitelikte olmasına dikkat edilir.

Hangi okullarda kurs açılabilir? Kurslara kimler katılabilir?

İlkokulların dışında tüm okullarda açılabilir.

Kurslara katılacaklar

MADDE 6-(1)Kurslara;

a)   Örgünveya yaygınortaokul/imam hatip ortaokuluve ortaöğretim kurumlarında kayıtlıolan öğrenciler

b)   Örgünveya yaygın ortaöğretim kurumlarından mezun olan kursiyerler
katılabilir.

(2) Kurslara, o kurs merkezininbulunduğu okulun öğrencilerinin yanı sırabünyesinde   kurs açılmamış olan diğer okullardan daöğrenci kabul edilir.

Kaç Saat Kurs Açabilirim?

Kursların açılması

MADDE 7–(1) Örgüneğitim kurumlarında açılacak kurslarda 1 dersten dönemlik açılan kurs süresi36, yıllık açılan kursun süresi ise 72 ders saatinden az olamaz.

Hangi günler kurs açabilirim? Yazın kurs açabilir miyim?  

(2) Örgüneğitim kurumlarında açılan kurslar, çalışma günlerinde ders saatleri dışında saat22:00’ ye kadar yapılabilir.İhtiyaç duyulması halinde cumartesi, pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde de açılabilir. Bir kurs saatinin süresi 40dakikadır.

(3) Kurs dönemlerine göreprogramlanan kurs saatleri, kurs merkezinin imkânları ölçüsünde her bir kursgünü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın değişik günlerinedağıtılabilir. Ancak, bir güne aynıdersten 2 saatten fazla ders konulamaz.

(4) Halk eğitim merkezlerinde kurs günve saatleri merkez müdürlüğünce belirlenir.

(5) Kursların hangi gün ve saatlerdeyapılacağını gösterir program ile program değişiklikleri kurs merkezimüdürlüklerince ilan edilir.

En az kaç öğrenci olması gerekir?

Kurs vereceğiniz bir grup 10 ile 20 kişi arasında olmalıdır. Öğrenci sayınız yeterli değilse çevre okullardan öğrenci de alabilirsiniz.

Öğrenci/kursiyer sayısı

MADDE 8-(1)Her bir kurs programına devam edeceköğrenci/kursiyer sayısı 10’dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20 den fazlaolmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumundaikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grupoluşturulamaz. Ancak, tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkatealınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir. 

Kursların kapatılması neye bağlıdır?

MADDE 9– (1) Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10’unaltına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millîeğitim müdürlüğünce karar verilir.

Kurslarda yararlanılacak kaynaklar nelerdir? Planlar nasıl yapılacak?

MADDE 12 –(1) Kurslarda yararlanılacak temelkaynaklar ders kitapları ve diğer eğitim materyalleridir. Sitemizde planlar yayınlanacaktır. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kurs süresince tutulacak defter ve dosyalar 

MADDE 21- (1) Kurslarla ilgili olarak kursmerkezlerinde tutulacak defter ve dosyalar şunlardır:

a) Öğrenci/kursiyer yoklama defteri,

b) Kurs ders defteri,

d) Kurs ders plânları dosyası,

İstediğim Branşlardan yapabilir miyim?

Evet istediğiniz branşlardan yapabilirsiniz. Yeter ki kazanımları ders müfredatına uysun.

Başka okullarda da kurs açabilirsiniz.

(2)Kurslarda görev almak isteyenöğretmenler, ders yılı başında millî eğitim müdürlüğüne başvururlar. Başvuruyapan öğretmenler arasından veli ve öğrencilerin tercihleri de dikkate alınaraköncelikle; bilgi ve tecrübesi ile branşında temayüz etmiş, çevresi ile iyiilişkiler kurabilen öğrenme ve öğretme yöntem ve tekniklerine hâkim, teknolojikaraç-gereçleri eğitim ortamında kullanabilenler komisyon tarafından seçilir. Kurslarda belirtilen nitelikleri taşımaları kaydıyla diğer okullarda görevliöğretmenlerden de görevlendirme yapılabilir. Kursta görevlendirilecek öğretmensayısının yetersiz olması halinde millî eğitim müdürlüklerince gereklitedbirler alınır.

Kurs çalışmalarında sınav yapılacak mı?

Kurs çalışmalarının ve öğrenci/kursiyerbaşarısının değerlendirilmesi

MADDE 17 – (1)Kurslarda dönem başında yapılacak seviye tespit sınavlarına göre sınıflar/gruplaroluşturulabilir.

(2) Kurslara katılan öğrencilerinkazandıkları bilgi ve becerileri ölçmek amacıyla kurs merkezinde kurs saatleriiçinde her ay değerlendirme yapılır. Değerlendirme sonuçları analiz edilerek,eksikliği görülen konular tamamlanır.  

Hem egzersiz hem kurs açılabilir mi?

Evet açılabilir. Ders dışı egzersizler 40 saat dersin dışında kalır. Bu yüzden açabilirsiniz.

Yönetmeliğin tamamı:

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/orgundestek_1/orgundestek_1.html

Hafta sonu planını olduğu sayfaya gitmek için tıklayınız....