Beden eğitimi derslerinin saatinin arttırılması TBMM de. İlk ve orta dereceli eğitim kurumlarında beden eğitimi derslerinin sayısının arttırılması, yüzme ve jimnastik derslerinin zorunlu hale getirilmesine ilişkin kanun teklifi verildi. İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ın konuya ilişkin kanun teklifi haberimizde

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ

Geleceğimizin mimarı olan gençlerimizin, sağlıklı, zeki, çevik olarak yetişmesi, bedensel yeterliliğinin ve yeteneklerinin sağlıklı olarak gelişebilmesi için, spora ve spor eğitimine gerekli önem ve özenin gösterilmesi gerekir.

İlk ve Orta Dereceli Öğretim kurumlarımızda, beden eğitimi ders saatlerinin arttırılması, gençlerimizin bedensel yeterlilik ve tercihlerine göre, yüzme, jimnastik derslerinin eğitim programına dahil edilerek, zorunlu hale getirilmesiyle yüzme bilmeyen gencimizin kalmaması amaçlanmakta, özellikle Avrupa Birliği devletlerindeki eğitim öğretimle karşılaştırıldığında, yüzme bilmeyen ilköğretim öğrencisinin olmadığı, zorunlu dersler arasında yer alan yüzmenin genç yaşta okulda verildiği görülecektir.

Beden eğitimi, gençlerimizin daha sağlıklı bedene sahip olabilmesinin yanında, alternatif düşünce şeklinin gelişmesine, analitik düşünebilme ve efor sergilediği esnada hızlı karar alabilme yeteneğinin artmasına da fayda sağlayacaktır.

Özellikle küçük yaşlarda başlanan spor, dengeli beslenme, fiziki ve mental gelişmeyi olumlu etkilemektedir. Bunun yanında, ülkemizin spor alanında eksiklerinin bulunduğu tartışılmaz bir gerçektir.

İlk ve Orta Dereceli Öğretim Kurumlarında, beden eğitimi ders saatlerinin iki katına çıkarılması, yüzme ve jimnastik derslerinin zorunlu hale getirilmesiyle, gençlerimizin sağlıklı, çevik yetişmesinin sağlanması, ülkemizin spor alanında diğer ülkelerden geri kalmaması amaçlanmıştır.

Kamubiz.com