Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers forması giyen milli oyuncu Cedi Osman, Chicago Bulls karşılaşmasında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ'daki depremin mağdurlarına 200 bin dolar bağışta bulundu. Cedi Osman'ın bu organizasyonuna spor dünyasından birçok isim katıldı ve toplamda 385 bin TL toplandı.

Cedi Osman 118-106 kaybettikleri maçta 18 sayı, 6 asist ve 1 ribaundla oynadı. 4 üçlük deneyen Cedi Osman, 2 isabet buldu. Karşılaşmada ise toplam 63 üçlük atış yapılırken, bunlardan 25 tanesi isabetli oldu.

100 DOLARI 200'E ÇIKARDI

Maça kısa bir süre kala "Güzel bir haberim var. Isınmada Larry Nance Jr. yanıma geldi 'Gel 200 yapalım. Ben de maçta atılan her 3 sayı için 200 dolar bağışlayayım' dedi. Ben sadece kendi adıma 100 doları, 200 olarak güncelliyorum. Teşekkürler!" açıklamasını yapan Cedi Osman, karşılaşma sonrası topladıkları yardım bedelini duyurdu.

385 BİN TL BİRİKTİ

Cedi Osman yaptığı açıklamada "Maçta toplam 25 üçlük oldu. Ben ve Larry Nance Jr toplamda 10 bin dolar bağışlıyoruz. Arda Turan, Nuri Şahin, Yusuf Yazıcı ve Işıl Alben'den toplam 10 bin dolar. Nevzat Aydın 250 bin TL, Adana Basketbol Kulübü 2 bin 500 $ katkı yaptı. Toplam 385 bin TL birikti." ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ İÇİN MESAJ YAĞDI

Öte yandan Cedi Osman'ın başlattığı kampanyanın ardından binlerce vatandaş AFAD'ın organizasyonu aracılığıyla depremzedelere yarımda bulundu. DEPREM yazıp 1866'ya SMS atanlar ve bu sayede 10 TL bağışta bulunan vatandaşlar, telefonlarından aldıkları ekran görüntülerini Cedi Osman'la paylaştı.

KAMPANYA NASIL GELİŞTİ?

Dün gece Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan milli basketbolcu, "Bu akşam oynayacağımız Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls maçında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ'daki depremin mağdurlarına 100 dolar bağışta bulunacağım. Haydi, atabildiğimiz kadar atıyoruz." ifadelerini kullandı.

"BU KADAR NEFRET İYİ DEĞİL"

 

Açıklamanın ardından bunu şov amaçlı yaptığı yönünde gelen yorumlara milli yıldız bir açıklama daha yayınlayarak, "Yazılanların bir kısmını üzülerek okudum. Ben her türlü yardımı hep gizli yapıyorum. Bu sefer amaç özellikle gizli olmaması. Belki iki takımdan birileri katılır, fazla bağış olur. Ülkemizdeki depreme dikkat çekmiş oluruz, fena mı olur? Bu kadar nefret iyi değil..." şeklinde tepki gösterdi.

ARDA TURAN, NURİ ŞAHİN, YUSUF YAZICI VE IŞIL ALBEN DE KAMPANYAYA DAHİL OLDU

Cedi Osman'ın bu anlamlı paylaşımına sporcularımızdan Arda Turan, Işıl Alben, Nuri Şahin ve Yusuf Yazıcı da destek oldu.

Arda Turan, "Güzel yürekli kardeşim. Her 3 sayı için aynı rakamı ben de bağışlıyorum. Sabaha karşı ekran başındayız. Elinizi korkak alıştırmayın."

Nuri Şahin: Teke tek yapsak senle boy ölçüşemem o yüzden elimden gelen tek şey bu güzel kampanyaya katılmak. Her 3 sayı için benden de aynı miktarı yaz kardeşim.

Yusuf Yazıcı: Ben de varım Cedi. Ne güzel bir kampanya. Yazın bir tek pota sözünü alırım ama.

Işıl Alben: Cedi asisti yaptı, şimdi hep beraber daha çok sayı atalım. Her 3 sayılık basket için aynı miktarda ben de varım. Güzel bir farkındalık oldu, yüreğine sağlık.

TOPLANAN PARA BELLİ OLDU

Maçın ardından açıklama yapan Osman, maçta toplam 25 üçlük atıldığını ve takım arkadaşı Larry Nance Jr ile birlikte toplam 10 bin dolar bağış yapacaklarını duyurdu.

haber7