Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgının nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın bir kez daha ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu.

Konuyla ilgili son açıklama ise Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'nin Koordinasyon Komisyonu Başkanı John Coates'den geldi.

Coates, yeni tip koronavirüsün aşısı bulunmasa dahi ertelenen Tokyo Olimpiyatlarının 2021'in ötesinde düzenlenmeyeceğini bildirdi.

Coates düzenlediği basın toplantısında, Tokyo oyunlarının akıbetine ilişkin güncel değerlendirmelerde de bulundu.

Japonya'nın olimpiyatları 2021 yazında organize edip edemeyeceğine ilişkin Ekim ayında kritik bir tespit süreci yaşanacağını kaydeden Coates, "Tokyo'ya birçok ülkeden çok fazla sayıda insan akışı olacak. Bu durum, olimpiyat organizatörlerini büyük problemlerle karşılaştıracak" dedi.

Coates, "Tokyo Olimpiyatları ancak 2021'de gerçekleşebilir. Yeniden erteleyemeyiz. Varsaymak zorundayız ki bir aşı olsa bile, dünya etrafında herkesle paylaşmaya yeterli olmayacak" ifadesini kullandı.

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos'ta yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. 

Kaynak: TRT SPOR