Galatasaray yönetiminin beklediği karar geldi. Mahkeme, Mali Genel Kurul'da yönetimin idari yönden ibra edilmemesi kararına ilişkin tedbir konulması talebini kabul etti. Böylece mevcut yönetimin görevine devam etmesinin ve olası genel kurulda seçime girmesinin yolu açıldı.

23 Mart'ta yapılan Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda Yönetim ile birlikte Denetleme Kurulu’da ibra edilmemişti. Bu gelişmenin ardından Galatasaray yönetimi hukuki süreci başlatmıştı.

Mahkemeden kısa süre içinde yönetime müjdeli haberler geldi. İlk karar, 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme, Denetleme Kurulu için yapılan tedbir başvurusunu onayladı.

Ardından gözler Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın, tedbir talebiyle başvurduğu 27. Asliye Hukuk Mahklemesi'ne çevrildi. 27. Asliye Hukuk Mahklemesi'nin de tedbir talebini onaylaması Galatasaray Yönetimi’nin elini güçlendirdi. 

Seçime gitme zorunluluğu ortadan kalktı

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, kararı, "Tüzükte var olan seçime gitme mecburiyeti ortadan kalktı. Görevimizin başındayız" ifadesiyle değerlendirdi.

Mustafa Cengiz de aday olabilecek

Böylece, mahkeme nihai kararını verene kadar 1 ay içinde seçime gitme zorunluğu ortadan kalktı; Mustafa Cengiz ve ekibinin yönetimde kalmasının önü açıldı. Ayrıca yönetimin alacağı olası bir seçim kararında Başkan Cengiz'in aday olmasının önünde bir engel kalmadı.

Yarsuvat: "Mahkemenin kararı doğrultusunda uygulamada bulunulacak"

Yaşanan bu süreci Galatasaray’ın eski başkanı Duygun Yarsuvat da değerlendirdi. 

Mustafa Cengiz'in seçim kararı alarak aday olabileceğini belirten Yarsuvat, mahkemenin kararı doğrultusunda uygulamada bulunacaklarını söyledi. 

Kaynak: TRT SPOR