Dünyanın en çok oynanan ve espor haline gelmiş oyunu League of Legends'ın Dünya Şampiyonası finali, geçen ay G2 Esports ile Funplus Phoenix arasında oynandı.

İlgiyle takip edilen mücadele, 20 ayrı platformdan canlı yayınlandı. Funplus Phoenix takımının 3-0 kazandığı karşılaşma, izleyici açısından da rekor kırdı. League of Legends Türkiye'nin (Lolesports) aktardığı bilgilere göre, finalin dakika başına ortalama izleyici sayısı, 21,8 milyona ulaştı. 

Aynı zamanda eşzamanlı izleme rekoru da kırıldı. Karşılaşmayı eşzamanlı olarak 44 milyon kişi takip etti. 

2019 Dünya Şampiyonası boyunca Berlin, Madrid ve Paris'te 120 maç oynandı ve dünyanın dört bir yanındaki taraftarlar, 5 hafta süren turnuvanın içeriklerini 1 milyar saatten fazla izledi.

Spor olarak kabul edilip edilmemesi tartışılıyor

Espor dünyanın genelinde kabul görse de, hala bazı kulüpler ve topluluklar spor olmadığını düşünüyor. Son olarak geçen hafta Bundesliga'da Bayern Münih taraftarları, "Espor kulübü istemiyoruz" yazılı bir pankart açmıştı. 

Türkiye'de ise Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin takımları bulunuyor. 

Esporcular ve espor basını ise "espor spor sayılsın veya sayılmasın, sektörün yükselişi ortada, insanların ilgisi de ortada. Geleneksel sporlarla karıştırılmak istemiyoruz" görüşünde.

Kaynak: TRT SPOR