Eğitim, teorik ve uygulamalı kısımlardan oluşacaktır.

Uygulamalı kısımda kayakla çıkış, pist ve bolkarda iniş, çığ kurtarma, yarışma düzeni oluşturma bölümleri olacaktır. Katılımcıların performansları uygulama eğitimcisi tarafından ölçülecektir.

Teorik kısımda yarışma kuralları, emniyet kuralları, organizasyon kuralları ve ilgili yönetmelikler sunulacaktır. Eğitim sonunda teorik kısımdan sınav yapılacak, 70/100 ve üzeri puan başarılı olarak değerlendirilecektir.

Kurs Bilgileri


Kurs Adı​​:​ Dağ Kayağı Aday Hakem Yetiştirme Kursu-Rize İkizdere

Kurs Tarihi​​:​ 07-09 Şubat 2022 (3 Gün)

Kurs Yeri​​: Rize- İkizdere

Kurs Son Kayıt Tarihi:​  01 Şubat 2022 – 17.00

Kursiyer Sayısı​:​ 20 kişi ile sınırlıdır. (Başvuru önceliklidir.)

Kurs Ücreti​​:​ 200₺ +(250₺ Sertifika ücreti)

Ücret ve Kayıtlar


Kursa katılmak isteyen adaylar gerekli belgeleri kursa son kayıt tarihine kadar federasyona posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir. Postada oluşabilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
Kurs ücreti katılımcı listesi açıklandıktan sonra yatırılacak ve dekont mail olarak gönderilecektir.
Kurs ücretini Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı Türk Ekonomi Bankası-TEB – Ulus-Ankara Şubesi, TR32 0003 2000 0000 0060 7704 27 IBAN nolu hesabına “2022-Dağ Kayağı Hakem Yetiştirme Kursu-Rize” açıklaması ile birlikte yatırmaları gerekmektedir.
Katılımcılar kendi dağ kayağı ekipmanlarını getirecektir.
Kimler başvurabilir?

Dağ Kayağı yapabilen (orta ve üzeri tercih sebebidir), doğa sporlarına eğilimi olan, çevre bilinci bulunan, zor şartlarda hızlı karar verebilen, adil davranış ve tarafsız değerlendirme becerilerine sahip kişiler.

TDF Hakem Talimatı kapsamında başvuru şartları :

Türk vatandaşı olmak,
31 Aralık 2022 tarihi itibarı ile 18-50 yaşları arasında olmak,
Milli Sporcular hariç lise mezunu olmak,
Görevi devamlı yapmasına engel olabilecek bedensel engeli bulunmamak,
Federasyon Disiplin ve Ceza talimatı ve sporla ilgili mülga veya yürürlükte bulunan her türlü ceza yönetmeliğine göre son üç yıl içerisinde bir defada altı aydan fazla ve/veya toplamda bir yıldan fazla ceza almamış olmak,
Taksirli suçlar hariç olmak üzere ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla; zimmet, ihtilas, irtikap, ırkçılık, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmak, devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı tescil edilmiş olsa dahi ceza almamış olmak,
İlk yardım belgesi sahibi olmak ,
Hakem kursuna başvuruda bulunan adayların 20 kişiden fazla olması halinde, yukarıda belirtilen şartlara ilaveten dağ kayağı branşında Milli sporcu olmak, yabancı dil bilmek (İngilizce), Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültesi veya Beden Eğitimi Spor Yüksekokullarından mezun olmak tercih sebebi olacaktır.
Başvuru için istenen belgeler:

TC .kimlik fotokopisi,
Diploma ya da eğitim durumunu gösteren resmi bir belgenin fotokopisi, e-devlet çıktısı olabilir
Sağlık raporu,
Sabıka kaydı, e-devlet çıktısı olabilir
Disiplin ve Ceza talimatına göre ceza alıp almadığına dair belge, e-devlet çıktısı olabilir
3 adet vesikalık fotoğraf,
Başvuru dilekçesi,
Başvuru harcının yatırıldığına dair banka dekontu.
İlk yardım belgesi fotokopisi.