UEFA Avrupa Ligi H Grubu 3. maçında Milan ve Lille, Giuseppe Meazza Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

İki takımın mücadelesinde sevinen taraf 3-0’ık skorla Fransız ekibi Lille oldu. Milli oyuncumuz Yusuf Yazıcı, hat-trick yaparak maça damga vurdu.

Sparta Prag maçında fileleri üç kez havalandıran Yusuf, bu kez de Milan ağlarına üç gol gönderdi. 

22. dakikada penaltıdan attığı golle takımını 1-0 öne geçiren Yusuf, 55 ve 58. dakikalarda bir kez daha sahne aldı ve Lille'i 3-0'lık üstünlüğe taşıdı.

San Siro'da Rivaldo'dan sonra "hat-trick'" yapan ikinci futbolcu

23 yaşındaki orta saha oyuncusu bu performansı ile bir rekoru da yakaladı Milan, Avrupa kupaları tarihinde ikinci kez evi San Siro'da aynı futbolcudan 3 gol yedi. Bu başarıya ilk ulaşan isim Rivaldo'ydu (2000-2001).

 

Yusuf Yazıcı'nın ilk 11'de başladığı ve "hat-trick'" yaptığı maçtan 3-0'lık galibiyetle ayrılan Lille, H Grubu'nda 7 puanla lider tamamladı. Milan ise 6 puanla ikinci sırada kaldı.

Lille'de forma giyen diğer milli futbolculardan Burak Yılmaz 80. dakikada Yusuf Yazıcı'nın yerine oyuna girerken, Zeki Çelik ilk 11'de başladı.

Sparta Prag deplasmanından sonra ikinci hat-trick'ini yapan milli futbolcu, bu sezon Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Orkun'dan gol

Hollanda ekibi Feyenoord’da forma giyen milli futbol Orkun Kökçü ise takımının CSKA Moskova'yı 3-1 yendiği maçta bir gol atan isim oldu.

Cengiz'den asist

Sezon başında Roma’dan kiralık olarak Leicester City’e transfer olan Cengiz Ünder ise takımının Braga'yı 4-0 yendiği karşılaşmada bir asiste imza attı. Milli futbolcu, ligde oynadıkları Leeds United maçında da bir asist yapmıştı.