Yeni Hükümet Sistemi ve Milli Eğitim Bakanlığının yeniden yapılandırması sürecinde Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Beden Eğitimi Öğretmen  adaylarının içinde bulunduğu  S.T.K  lar olarak alanımızla ilgili istek ve taleplerimizi hep birlikte kamuoyunda güçlü bir şekilde dile getirmeliyiz.

Yeni Milli Eğitim Bakanımız 2003-2006 yılları arasında MEB de Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Bu görevdeyken yeni müfredatın şekillenmesinde ve geçişte büyük katkıları olmuştur. Görev yaptığı dönemde ayrıca Avrupa Birliği ile yürütülen uyum müzakerelerinde de Eğitim ve Bilim Komisyonu Başkanlığı yapmış eğitimci bir akademisyendir.

Bakanlığımızın yeniden yapılandırma sürecinde olduğu bu günlerde eğitim kurumlarının takip edecekleri ders çizelgelerininde değişme ihtimali belirmektedir. Dersimizle ilgili talep ve diklerimizin Sayın Bakanımıza ulaşması durumunda karşılık bulacağı kanaatindeyim.

Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak Milli Eğitim Bakanımızdan öncelikli talebimiz kendisinin Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde olduğu gibi İlkokulların ders çizelgesine Beden Eğitimi dersinin eklenmesi olmalıdır. İlkokul 3. ve 4. Sınıflarda enaz haftada 2 saat olmak üzere Beden Eğitimi dersi konmalı ve Beden Eğitimi öğretmenleri eskiden olduğu gibi tekrar ilkokullarda çalışabilmelidir.

İlkokul ders çizelgesine Beden Eğitimi dersinin konması ve Beden Eğitimi öğretmenlerinin ilkokullarda derse girebilmesi durumunda artan ders saatleri ile birlikte öncelikle;

1. BESYO ve Spor Bilimleri Fakültelerinden mezun olmuş binlerce atanamayan Beden Eğitimi Öğretmeninin istihdam yolu açılmış olacaktır.

2. Halen görevde olup İller ve Eğitim Bölgelerindeki dolu normlar nedeni ile il dışı tayin isteyip istediği ile veya eğitim bölgesine gidemeyen ve farklı mağduriyetler yaşayan Beden Eğitimi öğretmenlerinin istedikleri illerde çalışma olanağı olabilecektir .

3. 2016 yılında MEB ve GSB arasında imzalan protokol çerçevesin 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının Mayıs ve Haziran aylarında ilkkez ilkokul 3.sınıflara uygulanan ve önümüzde ki yıllarda sürdürülmesi düşünülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora yönlendirme projesi Beden Eğitimi öğretmenlerinin ilkokullarda görev yapabilmesi durumunda gerçek anlamda hayata geçirilerek Türk Sporuna ivme kazandıracak bir proje olacaktır.

Bakanlığımızın yeniden yapılandırma sürecin çözüm için dikkat çekilmesi gereken konulardan bir diğeride Okul Spor Faaliyetleridir. Bilindiği üzere Okul Sporları 2011 yılına Milli Eğitim Bakanlığımız bünyesinde Okul İçi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülürken 2011 yılında imzalana bir protokolle Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmişti. Spor Genel Müdürlüğünü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından 7 yıldır sürdürülen Okul Spor Faaliyetlerinden Beden Eğitimi Öğretmenleri yapılan anketlerde  büyük oranda memmun olmadığı, özellikle  Okul Spor kulüplerinin kapatılması ile birlikte  okullarında ortaya çıkan malzeme sorunları hala çözülememiştir.

Yeni Hükümet sistemi ve Bakanlığımızın yeniden yapılandırma sürecinde  MEB bünyesinde Okul Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı kurulması talebimiz olmalıdır.

Mevcut süreçte dile getirmiş olduğumuz konuları alanımızdaki tüm S.T.K lar ( Beden Eğitimi Öğretmenleri Dernekler Federasyonu, Müstakil Beden Eğitimi Öğretmenleri Dernekleri, Atanamamış Beden Eğitimi Öğretmen platformları, Sosyal medyada binlerce üyesi bulunan Beden Eğitimi Öğretmenleri platformları) gür bir sesle dile getirmelidir. Alanda ki Sendikalardan  destek sağlanması için güç birliği yapılmalıdır.

Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği olarak bu konuları Sayın Bakanımızın gündemine taşımak üzere oluşturulacak platformlara destek vermeye hazırız..

Baki AYGÜN

Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı