Demir Grup Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'u konuk ettiği maçın normal süresi 1-1 sonuçlandı, Uzatma dakikalarında Yatabare'nin golü ile Yiğidolar çeyrek finale yükseldi.

Maçta ilk iki gol, ilk yarıda geldi, Sivasspor 37. dakikada Yasin'in golü ile öne geçti, Adana Demirspor ise Yusun Akgün'ün golü ile 44. dakikada eşitliği sağladı. Tek maç eleme usulüne göre oynanan mücadele uzatmalara gitti, uzatmalarda son sözü 116. dakikada Sivasspor'dan Yatabare söyledi. 

Kırmızı beyazlı ekip çeyrek finale yükseldi

Süper Lig takımı Demir Grup Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'u konuk ettiği maçın normal süresi 1-1 sonuçlandı, mücadele uzatmalara gitti. 

Uzatma bölümünün 116. dakikasında Yatabare topu filelere göndererek takımını çeyrek finale taşıdı.

Mücadelenin ilk yarısında ise top iki kere filelerle buluştu. 

37. dakikada Sivasspor'dan Yasin Öztekin mücadelenin ilk golünü attı. 1-0

44 'de ise Yasin'in golüne, Adana Demirspor'dan Yunus Akgün cevap verdi. 1-1 

İkinci yarıda iki takımda gole yaklaşan bir çok pozisyonu skora yansıtamadı. 

Karşılaşmada 90 dakika 1-1 sonuçlandı. 

Tek maç eleme usulüne göre oynanan karşılaşmada uzatma dakikaları oynandı.

Uzatma devresinin ilk yarısında top filelerle buluşmadı. 

Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 18.45'te başladı. 

Kupaya bu sezon 5. turda dahil olan ve Giresunspor'u 1-0 mağlup ederek son 16 turuna yükselen kırmızı-beyazlı ekip, Adana Demirspor'u yenerek çeyrek finalist oldu. 

Konuk ekip Adana Demirspor ise 3. turda Alanya Kestel'i 3-1, 4. turda Afyonspor'u 4-1 ve son olarak 5. turda Trabzonspor'u normal süresi ve uzatmaları 2-2 tamamlanan karşılaşmada penaltılarla 4-3 mağlup ederek bu tura yükseldi. Adana temsilcisi bir Süper Lig ekibi Sivasspor'a uzatma dakikalarında elendi. 

Stat: Yeni 4 Eylül

Hakemler: Burak Şeker, Ömer Tevifik Özkoç, Mehmet Şengül

Demir Grup Sivasspor: Muammer Yıldırım, Robin Yalçın (Dk. 112 Appindangoye), Caner Osmanpaşa, Camara, Ziya Erdal, Yasin Öztekin (Dk. 56 Gradel), Hakan Arslan (Dk. 46 Fajr), Cofie, Ninga (Dk. 56 Erdoğan Yeşilyurt), Felix (Dk. 77 Kone), Kayode (Dk. 46 Yatabare)

Adana Demirspor: Vedat Karakuş, Okan Alkan (Dk. 101 Tarık Çamdal), Semih Güler, Tayyip Talha Sanuç, Mehmet Uslu, Sedat Şahintürk (Dk. 46 Dibba), Gökhan İnler (Dk. 67 Hasan Kılıç), Sinan Kurt (Dk. 67 Aissati), Yunus Akgül (Dk. 88 Emircan Altıntaş), Traore, Lanzafame (Dk. 46 Mehmet Akyüz)

Sarı kart: Dk. 118 Ziya Erdal (Demir Grup Sivasspor)

Goller: Dk. 37 Yasin Öztekin, Dk. 116 Yatabare (Demir Grup Sivasspor) Dk. 44 Yunus Akgün (Adana Demirspor)

trtspor