Voleybolda üç set kazanan takım maçı kazanmış olur. Bir seti kazanmak için rakip takım ile sayı farkı en az 2 olmalı ve 24'ten daha fazla sayı (25 veya daha fazla) kazanılmış olmalıdır. Eğer ilk dört set oynanmasına rağmen takımlardan biri 3 set kazanamamış olur ise (her iki takımda 2 set kazanmıştır) 15 sayı ile kazanılan (taybrek seti) son set oynanır ve bu seti kazanan maçı 3-2 kazanmış olur.

Diğer bir anlatımla normal setler 25 sayıdır. Uzatma (taybrek seti) 15 sayıdır. Eğer bu bu sayılara bir takım ulaştığında diğer takım ile arasındaki fark iki değilse set uzar. (örneğin 24-24 ise 25-24 olduğunda set bitmemiştir). Set ancak fark iki olduğu zaman tamamlanabilir.

MAÇTA HAZIR BULUNMAMA VE EKSİK TAKIM

Eğer bir takım sahaya davet edildikten sonra oynamayı reddederse maçta hazır bulunmadığı ilan edilir vesetleri 25-0, maçı da 3-0’lık sonuçla kaybeder.
Geçerli bir sebep göstermeksizin zamanında oyun alanında bulunmayan bir takımın da maçta hazır bulunmadığı ilan edilir ve Kural 6.4.1’deki gibi işlem görür.
Set veya maç için EKSİK ilan edilen takım, seti veya maçı kaybeder. Rakip takıma seti kazanması için gerekli olan sayılar ya da sayılar ve setler verilir. Eksik takım sayılarını ve setlerini korur.