Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, obinho'nun başta teknik direktör Abdullah Avcı olmak üzere yönetim kurulunun arzu ettiği bir transfer olduğunu belirterek "Robinho ile görüşmeden önce Sivasspor Kulübü ile konuştuk. Sivasspor ile yaptığımız anlaşma sonrasında Robinho ile FaceTime'dan görüştük. Hayallerimizden ve hedeflerimizden bahsettik. O da hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek istediğini söyledi. İki tarafın arzusuyla bu transfer gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Robinho ise Medipol Başakşehir'e transferi dolayısıyla çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Başakşehir'e hayalleri gerçekleştirmeye geldim. Buraya gelmemdeki en büyük neden şampiyonluk isteğimdi. Zaten takım çok büyük oyunculardan kurulu, bu ailenin parçası olduğum için çok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Medipol Başakşehir'e karşı mücadele ettiği ilk maçta turuncu-lacivertlilerin oyun tarzını çok beğendiğini vurgulayan deneyimli futbolcu, "Medipol Başakşehir'in karakterime uygun bir oyun tarzı var. O gün de bu yakınlığı hissetmiştim. Pozisyon tercihim yok. Her şeyden önemlisi futbol oynamak. Hocanın verdiği görev doğrultusunda işimi yapmak istiyorum." şeklinde görüş belirtti.

Gümüşdağ, Abedayor ile ilgili sorulan soruya "Adebayor takımın içinde olmaya devam edecek. Onunla ilgili başka bir değerlendirmemiz yok. Teknik konular hocamızın bileceği iş ama Adebayor ailenin içinde kalacak." yanıtını verdi.

Robinho, yeni takımında giyeceği 70 numaralı formayla basın mensuplarına poz verdi.

Kariyerinde Real Madrid, Manchester City ve Milan gibi üst düzey takımlarda forma giyen 34 yaşındaki Robinho, geçen sezonun devre arasında transfer olduğu Demir Grup Sivasspor'da ligde çıktığı 30 maçta 12 gol atmıştı.

trtspor