EFA Avrupa Ligi 2020-2021 sezonunun final mücadelesinde İngiliz devi Manchester United ile Polonya'nın Gdansk şehrinde kozlarını paylaşan İspanyol temsilcisi Villarreal, 120 dakikası 1-1 berabere tamamlanan maçta penaltılar sonucunda 11-10'luk skorla galibiyete uzanarak kupanın sahibi oldu.

İlk yarının tek golü, dakikalar 29'u gösterirken Dani Parejo'nun kullandığı serbest vuruşta iyi yükselerek kafayı vuran Gerard Moreno'dan geldi.

55. dakikada sahneye çıkan Edinson Cavani, Scott McTominay'in rakip savunmadan seken topunu boş kaleye göndererek skora denge getirdi ve 90 dakika 1-1'lik beraberlikle geçildi. Bu gol, aynı zamanda Uruguaylı forvetin bu turnuva özelinde çıktığı 22. maçında kaydettiği 18. gol olarak da kayıtlara geçti.

Uzatma dakikalarında gol sesi çıkmayınca seri penaltı vuruşlarına gidildi.

 

22 FUTBOLCU ARASINDA TEK KAÇIRAN KALECİ DE GEA OLDU

Villarreal'de Gerard Moreno, Dani Raba, Paco Alcacer, Alberto Moreno, Dani Parejo, Moi Gomez, Raul Albiol, Francis Coquelin, Mario Gaspar, Pau Torres ve Geronimo Rulli, Manchester United'da ise Juan Mata, Alex Telles, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Edinson Cavani, Fred, Daniel James, Luke Shaw, Axel Tuanzebe ve Victor Lindelöf kullandıkları penaltı vuruşlarını gole çevirirken, son penaltı için topun başına geçen David de Gea, rakip kaleci Geronimo Rulli'yi geçemedi.

 

Bu sonucun ardından Villarreal sezonu UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuyla taçlandırarak kupayı müzesine götüren taraf olmayı başardı.

 

VİLLAREAL 11-10 MANCHESTER UNİTED
(SERİ PENALTI ATIŞLARI SONUCU)

VİLLAREAL: Rulli, Foyth, Albiol, Torres, Pedraza, Parejo, Capoue, Trigueros, Pino, Moreno, Bacca

MANCHESTER UNİTED: De Gea, Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Shaw, Pogba, McTominay, Rashford, Bruno Fernandes, Greenwood, Cavani

HAKEM: Clement Turpin
STAT: Gdansk Stadı
SAAT: 22.00
YAYIN: beIN Sports Haber

HABER7