Trabzonspor, Süper Lig'in 16. haftasında zorlu Fatih Karagümrük deplasmanından 2-1 galip ayrıldı. Bodo mavililere galibiyeti getiren goller 46. dakikada Anthony Nwakaeme ve 81. dakikada Caleb Ekuban'dan geldi. 

Karagümrük'ün maçtaki tek golünü 70. dakikada Jure Balkovec kaydetti.

Geçen hafta Galatasaray'a yenilerek 7 maçlık serisi sona eren Trabzonspor bu galibiyetle puanını 23'e çıkardı. 2 maç sonra kaybeden Fatih Karagümrük ise 21 puanda kaldı.

Bordo-mavililer gelecek hafta evinde Göztepe'yi konuk ederken, Fatih Karagümrük deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. 

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

10. dakikada Baker'ın soldan kullandığı korner vuruşunda ön direkte topa kafayı vuran Ekuban, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Hakem Ali Palabıyık, VAR incelemesinin ardından Nwakaeme'nin kalecinin görüşünü kapatması ve ofsaytta olması sebebiyle golü iptal etti.

17. dakikada sağdan Ekuban'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Flavio'nun şutunda top, soldan dışarı çıktı.

17. dakikada Biglia'nın ceza sahası dışından pasında sol çaprazda topla buluşan Jimmy Durmaz şutunu çekti, kaleci Uğurcan meşin yuvarlağı çeldi.

45+3. dakikada sağdan Ekuban'ın yerden ortasında arka direkte müsait durumda topla buluşan Nwakaeme'nin şutunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Ayrıntılar geliyor...

TRTSPOR