Geçen dönemde Çorum Okul Sporları İl Temsilcisi Baki AYGÜN Okul Sporları Federasyonu Başkan Adaylığımı açıklamıştı ancak bu süreç ile birlikte Okul Sporları Federasyonu Baki Aygün'ü disiplin kuruluna sevk ederek aday olma hakkını elinden almıştı.Konuyu Tahkim Kuruluna taşıyan Bali Aygün davayı kazandıktan sonra açıklamada bulundu. Sürecin takipcisi olacağız.

Baki Aygün'nün açıklaması; Türkiye Okul Sporları Federasyonu yönetimine önümüzde ki olağan veya olağan üstü seçim sürecinde şartların oluşması durumunda talip olduğumu basın ve sosyal medya yolu ile kamuoyuyla paylaşmıştım.


Bu açıklama sonrasında Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından anti demokratik bir şekilde federasyon Disiplin Kuruluna sevk edildim . Adaylık sürecimin önüne geçmek kastı ile isnat edilen fiillerden hukuksuz bir şekilde 10 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırıldım. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tahkim Kuruluna Haziran 2018 yapmış olduğumuz itiraz 2019 yılının Şubat ayında lehime sonuçlanmıştı.


Türkiye Okul Sporları Federasyonu art niyetli tavrını sürdürerek lehime karar veren Bakanlık Tahkim Kuruluna karar düzeltme talebi ile tekrar başvurmuş ve hukuksuz vermiş olduğu disiplin cezası konusunda Tahkim Kurulu Başkanlığına 2019 Mart ayı içersinde
karar düzeltme talebinde bulunmuştu.


Tahkim Kurulu Başkanlığı Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanlığının karar düzeltme talebini 2 Temmuz 2019 tarihinde yapmış olduğu oturumda kesin olarak RET ederek hukuki anlamda son noktayı koydu.


Anayasanın 67 maddesi her Türk vatandaşının seçme ve seçilme özgürlüğünü açık bir şekilde ifade eder.


Türkiye Okul Sporları Federasyonu mevcut yönetimi bilerek ve kasıtlı olarak bu hakkımı gasp etme girişiminde bulunmuştur.


Devlet ve Hukuk bu gasp girişimine müsade etmemiştir.

Tahkim sürecinde Avukatım olan Sevgi Kabay Aydoğ ' a bu süreçte beni yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen tüm dost ve meslektaşlarima teşekkür ediyorum.
Şeyh Edebali'nin dediği gibi 
"İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın"


Hukukun vermiş olduğu karar hizmet arzu ve isteğimizi daha da perçinlemiştir.
Türkiye Okul Sporları Federasyonu Yönetimine alandan gelen , sorunları ve çözüm önerilerini bilen bir ekiple yönetime talip olma istek ve arzumuz güçlenerek devam etmektedir. 
Saygılarımla.

Baki Aygün