NBA'de yeni sezon iki karşılaşmayla başladı. Los Angeles derbisinde Lakers ve Clippers karşı karşıya geldi.

Karşılaşma öncesi, son şampiyon Los Angeles Lakers'a şampiyonluk yüzükleri takdim edildi. Clippers, ikinci yarısını üstün geçirdiği mücadeleyi 116-109'luk skorla kazanmayı başardı.

6 kişinin çift haneli skorlara ulaştığı Clippers'ta Paul George 33 sayı 6 ribaunt, Kawhi Leonard ise 26 sayı üreterek galibiyete katkıda bulundu. 

Los Angeles Lakers'ta LeBron James 22 sayı, 5 ribaunt, 5 asist, Anthony Davis 18 sayı, 7 ribaunt ile mücadele etti. Montrezl Harrell'ın 17 sayı 10 ribaunt, Dennis Schroeder'ın 14 sayı 12 ribaunt ile "double double" performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Durant galibiyetle döndü

Aşil tendonu sakatlığı sebebiyle bir yılı aşkın süredir parkelerden uzak kalan Kevin Durant, transferinden sonra ilk kez formasını giydiği Brooklyn Nets'in, Golden State Warriors'ı mağlup ettiği 125-99'luk skorla mağlup ettiği karşılaşma ile sahalara döndü.

Brooklyn Nets'te Kyrie Irvıng 26 sayı,  Kevin Durant 22 sayı ve Chris LeVert 20 sayı, 9 ribaunt ile yıldızlaştı.

Golden State Warriors'ta uzun süren sakatlığının ardından yeniden formasına kavuşan Stephen Curry, karşılaşmayı 20 sayı, 10 asist ile tamamladı. Warriors'ın çaylağı James Wiseman'ın 19 sayı, 6 ribauntluk katkısı, mağlubiyeti önleyemedi.

trtspor