Samsung, Samsung Geliştirici Konferansı kapsamında katlanabilir ekran ilk akıllı telefonunu sergiledi, bazı bilgiler paylaştı. Infinity Flex Display yani Sonsuz Esnek Ekran olarak adlandırılan cihaz, şirketin telefonu tablete dönüştüren ilk katlanabilir hibrit cihazı olma özelliğini taşıyor.

Samsung, Infinity Flex ekranını “yarının akıllı telefonu için temel” olarak nitelendiriyor. Şirket, ekranı gerçeğe dönüştürmek için yeni malzemeler ürekmek zorunda kaldı ve akıllı telefonun ekranını yeniden tasarladı. Infinity Flex ekranlar, hem esnek bir arka panel hem de yüzeyin altındaki esnek bir katman dahil olmak üzere, tekrar tekrar katlanabilen şok emici film ve kapak penceresi içeren çoklu bileşenlerden oluşuyor. Şirket, tasarıma ait pek çok detayın gizli tutulduğunu ve kullanılan temsili tasarımın gerçekle birebir uyuşmayacağını da belirtti.

Samsung ekranla ilgili, "Infinity Flex Display, kullanıcıların sıradan bir akıllı telefonla yapamadıkları şeyleri yapabilmelerini sağlayan yeni bir mobil deneyim sunuyor. Kullanıcılar artık her iki dünyanın da en iyisine sahip. Çoklu görev ve içerikleri görüntülemek için daha geniş ekranı ortaya çıkaran kompakt bir akıllı telefon.

Uygulama deneyimi, cihaz açılırken daha küçük ekrandan daha büyük ekrana sorunsuz bir şekilde geçiş yapıyor. Ek olarak, kullanıcılar aynı anda daha büyük ekranda üç aktif uygulama kullanarak istediklerine göz atabilir, izleyebilir, bağlayabilir ve çoklu görevler yapabilirler." dedi.

Google'ın Android UX başkanı Glen Murphy, Android'in katlanabilir telefonları destekleyeceğini ve iki şirketin Samsung'un yeni telefonunun lansmanı için birlikte çalıştığını duyurdu. Katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonun ne zaman geleceği belli değil, ancak ekranın seri üretimi "aylar içinde" başlayacak.

milliyet