Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor'un evinde Konyaspor'a mağlup olmasının ardından Başakşehir şampiyonluğu garantiledi.

Şampiyon, Kayserispor ile karşılaştığı kendi maçını da 1-0 kazandı ve puanını 69'a yükselterek şampiyonluğunu resmen ilan etti.

Başakşehir'e galibiyeti getiren golü 19. dakikada Mahmut Tekdemir kaydetti.

Süper Lig'in son haftasında şampiyon Medipol Başakşehir deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk olacak. Kayserispor ise evinde Trabzonspor'u ağırlayacak.

Süper Lig’in 6. şampiyonu Medipol Başakşehir

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Medipol Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’dan sonra şampiyon olan 6. farklı kulüp oldu.

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun şampiyonu Medipol Başakşehir oldu. Kayserispor’u evinde mağlup eden turuncu-lacivertliler, sezonun bitmesine 1 hafta kala ilk sırada bitirmeyi garantileyince ligin yeni şampiyonluk unvanını kazandı.

Medipol Başakşehir 1-0 Hes Kablo Kayserispor - Medipol Başakşehir, bitime bir hafta kala şampiyon oldu

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Ali Şansalan, Kerem Ersoy, Serkan Ok

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Visca (Dk. 84 Berkay Özcan), Mahmut Tekdemir (Dk. 89 Robinho), İrfan Can Kahveci (Dk. 88 Gökhan İnler), Elia (Dk. 56 Aleksic), Crivelli (Dk. 84 Mehmet Topal), Demba Ba

Hes Kablo Kayserispor: Lung, Lopes, Rienstra, Sapunaru, Yasir Subaşı (Dk. 82 Situm), Hasan Hüseyin Acar, Aksel Aktaş (Dk. 59 Enver Cenk Şahin), Djedje, Campanharo, Henrique, Kravets

Gol: Dk. 19 Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 30 Epureanu, Dk. 53 Elia (Medipol Başakşehir)

Haber7