Bu sezon Formula 1'e müthiş bir başlangıç yapan Red Bull, geçtiğimiz aylarda kendi güç ünitesi departmanını kuracağını açıklamıştı. Honda motorunun fikir hakkını satın alan Avusturyalı ekip, 2025'te başlayacak yeni jenerasyonda kendi motorlarını üretmek istediklerini belirtmişti.

Takım, motor departmanının direktörü olarak da Mercedes'ten Ben Hodgkinson’la anlaştı. Bu anlaşmadan sonra, beş Mercedes personeli daha Red Bull Powertrains’e geçti.

Konuyla ilgili Formula 1 Mercedes'in takım patronu Toto Wolff açıklamalarda bulundu. 900'den fazla personellerinin olduğunu vurgulayan Wolff, "Bazılarının ayrılığı normal" dedi.

Red Bull'un performans ekibinden çok üretim departmanında çalışan personelleriyle ilgilendiğini vurgulayan Toto Wolff, "Sanırım kendi işlerini bize gerçekleştirmek istiyorlar'' ifadesini kullandı.

Avusturyalı takımın Mercedes'ten 100 personelle görüştüğünü belirten 49 yaşındaki yönetici, "Sanırım 15 kişiyle anlaştılar" diye bildirdi. Toto Wolff, Red Bull motor sporları danışmanı Helmut Marko'nun Mercedes'te kalmayı tercih eden personellerin maaşlarının 2 katına çıkarıldığı iddiasını da yanıtladı.

Maaşları iki katına çıkarmak olası diyen Wolff, "Bir noktadan sonra sadakat için bu gerekiyor" dedi.

TRT SPOR