Kursa başvurmak isteyen adaylar 
22 – 29 Mart 2019 tarihleri arasında e-devlet kapısı üzerinden kişisel bilgilerini sisteme yükleyerek başvurusunu yapabilir. 2. Kademe Okçuluk Antrenörlük Kursu Antalya Meltem Mahallesi Sakıp Sabancı Bulvarı No:12 Grida City Hotel Arka Bahçe Alanında yer alan okçuluk sahasında gerçekleştirilecektir.

Kursun Adı: 2. Kademe Okçuluk Antrenör Kursu

Kursun Tarihi: 08-23 Nisan 2019

Kursun Başvuru Tarihi: 22 – 29 Mart 2019

Kursun Yapılacağı İl: Antalya

Kurs Ücreti: 3000 TL (Milli Sporcular İçin 1500 TL)

2. Kademe Okçuluk Antrenör Kursu Başvuru Şartları
Antalya ilinde açılacak olan 2. Kademe Okçuluk Antrenörlük Kursu ‘na katılacak adaylarda aranılan başvuru şartları şunlardır:

Başvuru yapacak adaylardan en az lise ve dengi okul mezunu olmaları istenmektedir
Antrenörlük görevini devamlı yapmasına engel olacak vücut ve akıl hastalığı bulunmamak
Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasını seçenek yaptırımlara çevrilmiş 6 aydan fazla hüküm almamış olmak. Devletin düzenine karşı işlenmiş suçlardan soruşturması veya mahkeme kararı olmamak.
19 yaşından gün almış olmak.
01.1993 tarihli 21458 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliği ve Federasyon Disiplin Talimatına göre son üç yıl içinde olmak kaydıyla bir defada altı aydan fazla ve / veya bu süre içerisinde toplamda bir yıldan fazla ceza almamış olmak.
Başvuruların fazla olması halinde yukarıdaki koşulların yanında sırasıyla; Okçuluk branşında Milli Sporcu olmak, Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi veren Yüksek Öğrenim Kurumlarından mezun olacaklar tercih sebebi olacaktır.
Kurs katılım ücretleri – E devlet sistemine kayıtlar yapıldıktan ve belgeler eksiksiz yüklendikten sonra yatırılacaktır.
Temel Eğitim Derslerine katılmayacak adaylar muafiyet gösteren belgelerini sisteme yüklemek durumundadırlar. muafiyetle ilgili durumlar; 
a) Kademeler itibariyle başka bir antrenör kursuna giren ve başarılı olanlar, girdikleri kurs tarihinden itibaren dört yıl içerisinde açılan aynı kademedeki Okçuluk spor dalında antrenör kurslarına başvurduklarında, temel eğitim programında yer alan derslerden muaf tutulurlar. 
b) Başka bir spor dalında üst kademede antrenör belgesine sahip antrenörlerin Okçuluk spordalında beş yıl içinde daha alt kademedeki antrenör kurslarına katılmaları halinde temel eğitim programlarındaki derslerden muaf tutulurlar.
Sadece Milli Sporcular Kurs ücretlerini Federasyonumuzun TR 40 0006 2000 7110 0006 2959 17 nolu hesabına yatırmaları ve dekontlarını antrenor@tof.gov.tr göndermeleri ve E-devlet sistemine kayıt etmeleri gerekmektedir.


2. Kademe Okçuluk Antrenör Kursu ‘na Katılacak Adaylardan İstenen Belgeler
Diploma Sureti (noter tasdikli, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olanlar için kurum onaylı)
Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden cezaları olmadığına dair yazı (aslı)
4 Adet Vesikalık fotoğraf
Sağlık Raporu
Savcılık iyi hal kağıdı
Nufüs Cüzdanı sureti (Tc. Kimlik No’lu)
Milli Sporcular için Millilik Belgesi
Kademe Temel Çalıştırıcı Belgesi ve an az 1 yıl üst kademe antrenörün yanında çalışmış olduğuna dair belge.
Eğer varsa Muafiyet Belgesi