Toronto Raptors'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan 2018-2019 NBA sezonunda, yılın en iyilerinin belirlendiği ödüllere uluslararası oyuncular damgasını vurdu.

Yılın MVP yani en değerli oyuncusu ödülü, Milwaukee Bucks'ın forveti Giannis Antetokounmpo’ya gitti.

Yunan forvet Houston Rockets'tan James Harden ve Oklahoma City Thunder'dan Paul George'u saf dışı bırakarak bu ödülün sahibi oldu.

Sezonu 27. 7 sayı, 12. 5 ribaunt, 5 nokta 9 asist ve 1. 5 blok ortalamasıyla tamamlayan Antetokounmpo, annesine çok teşekkür ettiği konuşmasında göz yaşlarına hakim olamadı.

Ödül konuşmasını kısa tutamayan 24 yaşındaki basketbolcu "Benim kahramanım annem. Çocukken geleceği göremezsiniz değil mi? Ancak iyi bir aileniz varsa onlar sizin adınıza geleceği görür. Her zaman yanımızdaydı. Benim gerçek kahramanım sensin." şeklinde duygusal bir açıklama yaptı.

Dallas Mavericks'te forma giyen Luka Doncic de yılın çaylağı seçildi.

Sloven basketbolcu, ödülünü kendisi gibi bu sene draftta üçüncü sıradan seçilen RJ Barret'tan aldı.

Son Şampiyon Toronto Raptors'ın Kamerunlu oyuncusu Pascal Siakam da yılın en çok gelişme gösteren oyuncu ödülüne layık görüldü.

Utah Jazz'da forma giyen Rudy Gobert yılın savunmacısı seçilirken, Los Angeles Clippers'ın maç başına yüzde 42. 5 saha içi yüzdesiyle oynayan skoreri Lou Williams'ta en iyi altıncı adam oldu.

Kaynak: TRT SPOR