Türk silahlı kuvvetlerine kuvvet komutanlıklarında/ milli savunma üniversitesinde görevlendirilmek üzere 2021 yılı dış kaynaktan muvazzaf subay adayı temini başvuru kılavuzu yayınlandı!

Başvuru Şartları

Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1994 ve daha sonraki doğumlular), ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular), başvuruda bulunabilir.  Başvuru için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav (ALES) puanı (2017 – 2021 en yüksek olan puan baz alınacaktır) en az 70 olması gerekmektedir.

 

Başvuru Tarihleri

Adaylar ön başvurularını 14 Kasım 2021 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuruları kabul edilen adayların, seçim aşaması faaliyetleri Ankara’da icra edilecektir. Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için adayların tek hekimden
(aile/kurum/resmi veya özel hastane hekimi vb.) “durum bildirir tek hekim sağlık raporu” almaları gerekmektedir. 

Beden Eğitiminden toplamda 12 kişi alınacak

1 kişi atıcılık (Atıcılık (Havalı veya Ateşli Silahlar) branşında milli sporcu olmak ya da asgari 3 yıl ilgili branşa ait kulüp lisanslı sporcu olmak ya da asgari 2'nci kademe antrenörlük belgesi sahibi olmak)

1 Kişi Yüzme (Yüzme branşında milli sporcu olmak ya da asgari 3 yıl ilgili branşa ait kulüp lisanslı sporcu olmak ya da asgari 2'nci kademe antrenörlük belgesi sahibi olmak)

1 kişi Kickboks (Kickboks branşında milli sporcu olmak ya da asgari 3 yıl ilgili branşa ait kulüp lisanslı sporcu olmak ya da asgari 2'nci kademe antrenörlük belgesi sahibi olmak)

9 kişi öğretmenlik (Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Fakültelerinin/ Yüksek Okullarının Öğretmenlik veya Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin (Pedagojik Formasyon alınmış olmalıdır) birinden mezun olmak)

 

Başvuru ve diğer şartlar için kılavuzu indirmek için tıklayınız...