Bilindiği gibi, ilgi (b) Kararın 6'nci maddesinin üçüncü fikrasında "Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir." hükmü yer almaktadır. Diğer taraftan, 29.05.2020 tarihli ve 31139 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilgi (c) Genelgenin ikinci paragrafinda: "Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli Istihbarat Teskilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır. Idari izinli sayılanlar bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak; bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır..." açıklamasına yer verilmiştir.

Görüleceği üzere söz konusu Genelge kapsamında idari izinli sayılanların, bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacakları ve bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük haklarının saklı kalacağı belirtilmiştir.

Bu çerçevede eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden, COVID-19 salgını nedeniyle ilgi (c) Genelge kapsamında Sağlık Bakanlığınca belirlenen kronik hastalığı bulunanların idari izinli sayıldıkları süreçte 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak olan meslekle ilgili çalışmalarını fiilen yerine getirmiş sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği değerlendirilmektedir. Bilgilerini rica ederim.

 

Ahmet AYTAC Bakan a.

Daire Başkanı  

O

KamuAjans