ÖN KAYIT BAŞVURU TARİHLERİ
22-24 Temmuz 2019
ERÜ Spor Bilimleri Fakültesi http://spbf.erciyes.edu.tr/


SPORCU ÖZGEÇMİŞ DEĞERLENDİRME
25-27 Temmuz 2019
http://spbf.erciyes.edu.tr/


ÖZEL YETENEK SINAVI
29-31 Temmuz 2019
Prof.Dr. Ahmet BİLGE SS

1- ÖZYES İÇİN UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR
a) Sınav ile ilgili tüm duyurular, okulumuzun internet sitesinden (http://besyo.erciyes.edu.tr/ ) veya okulumuz ilan panolarından yapılır.
b) Sınav ile ilgili tüm uygulamalar, ÖZYES yönergesi ve ÖZYES kurulu kararlarına dayanır.
c) Giriş şartlarını taşımadığı halde yanlış bilgi vererek, asılsız belge veya belgeler ile kaydını yaptırmış olan adayın bu durumu, eğitim-öğretim süresi içerisinde ne zaman tespit edilirse edilsin, sınavları geçersiz sayılacak, okul ile ilişikleri derhal kesilip haklarında kanuni işlem yapılacaktır.
d) Özgeçmiş müracaatları sadece Basketbol, Futbol, Halk Oyunları, Hentbol, Voleybol, Atletizm, Artistik jimnastik, Badminton, Boks, Güreş, Judo, Kayak, Kick Boks, Muay Thai, Oryantiring, Taekwondo, Tenis, Yamaç Paraşütü, Yüzme, Okçuluk ve Masa Tenisi branşlarında kabul edilecektir. Bahsedilen bu branşlar dışında özgeçmiş müracaatı alınmayacaktır. Koordinasyon parkuruna ise bahsedilen bu branşlar dışında da adaylar müracaat edebileceklerdir. Diğer bir ifade ile tüm adaylar özgeçmiş puanı olmaksızın koordinasyon parkuruna katılabileceklerdir.
e) Bölümlere ait kontenjanlar tablo 1’de sunulmuştur.
f) ÖZYES ile ilgili tüm tarihler tablo 2’ de sunulmuştur.
g) Engelli kontenjanı 23.05.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar gereği öğrencilerin özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlardaki puan barajının kaldırıldığı, YKS puanı dışında diğer öğrenciler için aranan koşulların engelli öğrenciler içinde aranmasının uygun olduğu kararı dikkate alınarak uygulanacaktır. Engelli öğrenci kontenjanı her program için %10 olarak uygulanacak kontenjanlar Tablo 1.de sunulmuştur. Yeterli sayıda öğrenci başvurusu olmaması veya yerleşememesi durumunda açıkta kalan engelli kontenjanları ilgili program kontenjanına aktarılacaktır. Engelli Adaylar için Sporcu Özgeçmiş Puanı (SÖP) olmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.
Yine Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 24.05.2018 tarih ve 7585160-199-E.39241 sayılı kararı gereği Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne kayıt hakkı tanınmadığından söz konusu bölüme müracaatları kabul edilmeyecektir.
h) ÖZYES için üzeri numaralı sınav tişörtleri, adaylar tarafından temin edilecektir. Adayların sınava bu tişörtlerle girmeleri zorunludur. Adayların sınav esnasında kullanacakları malzemelerin ve bu tişörtlerin üzerine herhangi bir yazı, amblem, herhangi bir gurubu temsil eden logo, işaret, Milli Güvenlik Kurulu tarafından tanımlanmış terör örgütlerinin propagandasını içeren yazılar vs. yazmaları yasaktır. Kurallara uygun davranmayan adaylar sınava alınmazlar.
i) Sınavın yapılacağı alanda, ismi okunan adaylar “Sınav Giriş kartı” ve “Nüfus cüzdanı” ile birlikte giriş kontrol masasına müracaat etmek zorundadır. Kimliği şüpheye yer verecek şekilde olanlar sınava alınmazlar.
j) Her aday, tablo üç de belirtilen sınav saat ve tarihlerinde sınav yerinde bulunmak zorundadır. Bu şartlara uymayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.
k) Her hangi bir olumsuzluk durumunda ÖZYES Sınav Komisyonu sınav gün, saat veya yerinde bir değişiklik yapabilir, bu durumda adaylar önceden bilgilendirilirler.
l) Adaydan alınan ve ÖZYES notu hesabında kullanılacak olan bütün bilgiler ilan edilecektir. Bilgilerde olabilecek herhangi bir eksiklik veya yanlışlık ÖZYES Yönetim kuruluna aday, tarafından bildirilmek zorundadır. Adaylar ÖZYES Yönetim Kurulu tarafından yapılan ilanları takip etmekle yükümlüdür.
m) Sınav kurallarına uymayan (kural veya etik dışı davranan, malzemelere zarar veren, v.b.) adaylar sınav komisyonu kararıyla diskalifiye edilirler.
n) Sınava başvuran bütün adaylar, sınavın tüm kurallarını peşinen kabullenmiş sayılır.

Kılavuzu indirmek için tıklayınız...