Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ile birlikte UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'i ziyaret etti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Kasapoğlu, Türk futbolu için artık markalaşmanın hızlanması gereken bir döneme girdiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'i ziyaret etti.

İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen görüşmede TFF Başkanı Nihat Özdemir ve federasyon yetkilileri de hazır bulundu.

Ziyarette Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı 2019 UEFA Süper Kupa ve 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finali ile ilgili son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

UEFA Başkanı ile samimi bir diyalog geliştirdiklerini söyleyen Kasapoğlu, bütün kulüplerde sportif, mali ve idari dönüşümü gerçekleştirebilmek için çalışacaklarını ifade etti.

Muharrem Kasapoğlu ayrıca ülke olarak Avrupa'nın en modern stadyumlarına sahip olduklarını ve artık Türk futbolunda markalaşmanın hızlanması gereken bir döneme girdiklerini de söyledi.

UEFA Başkanı Ceferin ise ziyaretten duydukları mutluluğu dile getirirken Türkiye'nin dev organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve UEFA ile iş birliğinin daha da güçlenmesi için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Beşiktaş Park'ta 14 Ağustos'ta yapılacak UEFA Süper Kupa maçı ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finali için hazırlıkların yoğun şekilde devam ettiğini ve ülkece bu organizasyonların heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Özdemir, "Türkiye güçlü bir ülke. Bu gücümüzü 2 finali de en iyi şekilde düzenleyerek göstereceğiz. Sayın Ceferin ile de çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Çalışmalarımızı, projelerimizi anlattık. UEFA ile TFF arasındaki iş birliği ortak projelerle daha da güçlenecek. Türk futbolunu daha da üst seviyelere taşımak için tüm çabamızı ortaya koyacağız" dedi.

Kaynak: TRT SPOR