İzmir Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Şemsi Ergir, "İnsan için yapılan en büyük ve önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır." dedi.

Ergir, Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, beden eğitimi öğretmenlerinin sevdasının ders ve öğrenciler olduğunu, bu anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Konya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla tepki çeken ve açığa alınan felsefe öğretmeninin açıklamalarının kabul edilemeyeceğini belirten Ergir, Beden Eğitimi, Resim ve Müzik derslerinin gelişmiş ülkelerde en önemli derslerden olduğunu kaydetti.

Ergir, Türkiye de bu dersler "üvey evlat" anlayışı ile ders programlarında yer aldığını savunarak, "Bu dersler öğrencilerin hayata eleştirel bakmasına, düşünmesine, araştırmasına ve sorgulamasına önem vererek yetişmesini sağlar. Yani biat anlayışı ve kültüründen uzaktır. İnsan için yapılan en büyük ve önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır, harcanacak tek bir kişi ve zamanımız yoktur." diye konuştu.

haber7