Ispanak zehirlenmesi belirtileri nedir? İstanbul Esenyurt'ta marketten alınan ıspanak sonrasında bir çok vatandaşın hastaneye kaldırılması endişe yaratıyor. İl Sağlık Müdürü tarafından yapılacak açıklamalar merakla takip ediliyor. Ispanak zehirlenmesi belirtileri nedir? Nasıl anlaşılır? Sorularının cevapları araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz...

ISPANAK ZEHİRLENMESİ BELİRTİLERİ
Marketten alınan ıspanakları yiyenlerde bulanık görme ve kas güçsüzlüğü şikayetleri ortaya çıkıyor.

ISPANAK ZEHİRLENMESİ NEDİR?
Ispanak pişirildiği zaman hemen tüketilmesi gereken, tekrar ısıtılmaması gereken yiyeceklerden biri. Çünkü ıspanağın gelişimi için gerekli olan nitrat, ısıtıldığı zaman nitrite dönüşerek zehirliyor.

NİTRİT ZEHİRLENMESİ BELİRTİLERİ
Nitrit/ Nitrat zehirlenmesinin belirtileri ağız ve göz çevresinde mavilik olarak ortaya çıkıyor. Bu duruma "Mavi Bebek Sendromu" adı veriliyor.

ISPANAĞI PİŞİRİNCE HEMEN TÜKETİN
Zehir Danışma Merkezi uzmanlarına göre, pişirilen ıspanak bekletildiğinde içinde nitrit oluşabiliyor ve tüketilmesi halinde nitrit zehirlenmesine yol açabiliyor. Bunun için ıspanağın pişirildikten sonra açıkta veya buzdolabında bekletilmemesi, hemen tüketilmesi isteniyor.