Basın toplantısında ilk olarak milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu konuştu.

İşte Çalhanoğlu'nun açıklamaları...

- "Fransa'nın iyi bir ekip olduğunu, iyi bir takım olduğunu biliyoruz, kaliteli oyuncuları var. Bu maçı çok bekledik biz. Arnavutluk ve Moldova maçlarıyla iyi başladık. Bir alışkanlık olmalı, kaybetmekten nefret ediyor olmamız gerek artık" 

- "Bizim artık Fransa, Brezilya, Hırvatistan gibi takımlarla kafa kafaya oynamamız gerekiyor. Bu ülkelere karşı daha çok motive olursun, yarın için de çok motiveyiz."

- "Her maç tecrübe kazanıyoruz. Biz maçtan maça büyüyeceğiz inşallah. Tabii ki hata olacak, hata olunca insan tecrübe kazanıyor. Yarınki maç bizim için ders olabilir. Fransa güçlü bir takım, adamlar Dünya Şampiyonu oldu. Biz Fransa'yı üzmek istiyoruz. Yarın inşallah bizim için güzel olur."

- "Demek istediğim şu, büyük oyuncuların karşısında oynadığın zaman onlara kafa tutmak istersin, onlarla mücadele etmek istersin. Onlar büyük oyuncular, hepsi kaliteli. Ama bizim takımda da büyük oyuncular var. Ben o yüzden bunu söyledim, saygım sonsuz."

Güneş: "Gruptaki en büyük rakibimiz, çıkmaya en büyük aday"

Çalhanoğlu'ndan sonra Şenol Güneş soruları yanıtlıyor.

-  "Yarını hayal ediyoruz ama bugünü yaşıyoruz. Önümüzde Fransa maçı var. Gruptaki en büyük rakibimiz, çıkmaya en büyük aday. Futbolcu yetiştiren, Dünya Şampiyonu bir ülkeyle oynayacağız. Futbol adına iyi şeyler sunmak istiyoruz. Umut veren bir takımız. Sunacağımız çok şey var. Tabii ki sonunda 1 puan, 3 puan, ne alacağımızı birlikte göreceğiz"

"FIFA sıralamasında ilk 10'a girmek istiyoruz"

- "FIFA sıralamasında ilk 10'a girmek istiyoruz. Bize en yakın rakip İzlanda. Yarınki maçı çok önemsiyoruz ama asıl maç İzlanda. Bizim asıl rakibimiz İzlanda. Fransa hem defansta hem ofansta çok kuvvetli. En güçlü rakip ile oynuyoruz. Bu bir şans."

- "Oynadığımız rakibin oyuncuları hem ofansif, hem de defansif olarak çok iyi olan oyuncular. Benim kendi dönemimde oynayacağımız en iyi takımla oynayacağız. Bu da bizim için bir şans. Her bölgede başarılı olan bir takıma karşı her bölgede başarılı olmanız gerek."

- "Emre Belözoğlu, Cenk Tosun, Ozan Kabak ve Okay Yokuşlu, Fransa maçında kesin olarak yoklar. Dorukan Toköz'ün durumu ise belli değil..."

AYRINTILAR GELİYOR...