Kulüpler Birliği, Spor Toto Süper Lig takımlarındaki yabancı kontenjanını görüşmek üzere kulüp temsilcileri ile bir araya gelecek.

19 Mart salı günü İstanbul'da yapılacak toplantıya kulüplerin Sportif Direktörleri katılacak.

Toplantı için İstanbul'a gidemeyen temsilciler görüşlerini "Uzaktan konferans yöntemiyle" de dile getirebilecek.

Toplantıda, Süper Lig'de yabancı oyuncu kontenjanının yanısıra; altyapı teşvik sistemi ve 21 yaş altı takımların lig organizasyonları ele alınacak.

Bedir: 6+2+2 kuralıyla ilgili bize gelen bir bilgi olmadı

Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Erol Bedir TRT SPOR’a yaptığı açıklamada “Türk futbolunun o kadar çok problemi var ki her gün konuşsak toparlayamayız. Bunlardan daha önce işin başlangıcı finansal fair play. Deniz bitti diye tabir ettiğimiz ekonomik tedbirler. Federasyonumuz UEFA’ya yarın bir taslak gönderecek ve yapacağı yaptırımları bildirecek. Fakat şu an bu ekonomik kurallara uyabilecek takım sayısı 1 veya 2. Bir şekilde bu işi düzelteceğiz. Şu an hazırlanan taslak uygulanırsa en az 15 takım lisans alamaz. Bu durumda süre verecek eksiğin tamamlanması için. Eğer bu da olmazsa sıra puan silmeye, transfer yasağına gelecek” dedi. 

Bedir gündeme gelen yabancı kontenjanı hakkında da “Bize ulaşmış bir rakam yok 6+2+2 gibi. Bir teklif de yok. Biz Kulüpler Birliği olarak hem yabancı kuralı hem ekonomik durumlar hem de federasyon başkanlık seçimini konuşacağız. Biz tavsiye ederiz, uygulama kurumu değiliz” açıklamasını yaptı. 

Bedir, yerli oyuncuların daha fazla gelişmesi için gayret edeceklerini söylerken şu an ligde herkesin herkesi yenebildiği bir durumda yabancı futbolcuların katkısını da unutmamak gerektiğini bildirdi. 

Bedir, bireysel olarak gelecek sezon 6+2+2 gibi bir değişikliğin yaşanacağını düşünmediğini ifade etti.
 
Kaynak: TRT SPOR