Süper Lig'de zor günler geçiren Galatasaray 35. haftada Göztepe'nin konuğu oldu.

6 eksikle gittiği zmir'de 1-0 geriye düşen Galatasaray 22 yaşındaki genç oyuncusu Kerem Aktürkoğlu'nun şov yaptığı maçta üç puanı üç golle aldı.

Kerem Aktürkoğlu 5 yıl sonra ilki gerçekleştirdi

''Sahada formasını ıslatan oyunculara kimse dokunamaz''
Diabate başladı, Kerem Aktürkoğlu bitirdi
Maçta gol perdesini Göztepe açtı. 8. dakikada Burekovic'in ortasında Diabate muhteşem bir röveşata ile takımını 1-0 öne geçirdi.

Galatasaray 19. dakikada beraberliği yakaladı. Maça ilk 11'de başlayan iki genç oyuncudan Halil Dervişoğlu'nun asistinde Kerem Aktürkoğlu topu filelere gönderdi ve skor 1-1'e geldi.

Dakikalar 39'u gösterdiğinde Kerem Aktürkoğlu bir kez daha sahneye çıktı ve Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. Sarı-kırmızılı ekip bu golle soyunma odasına üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Halil Dervişoğlu'na ceza sahası içinde yapılan faul sonrası Galatasaray penaltı kazandı. Topun başına giden Kerem Aktürkoğlu 64. dakikada üçüncü golünü kaydetti ve hat-trick yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. Galatasaray deplasmanda geriye düştüğü maçta Göztepe'yi 3-1 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu.

Galatasaray'ın 3 maçlık galibiyet hasreti bitti
Ligde oynadığı son 3 maçtan yalnızca 1 puan çıkarabilen Galatasaray, Göztepe deplasmanında kazanarak kötü giden seriye son verdi.

Galatasaray bu galibiyetle 65 puana yükseldi. Sarı-kırmızılı ekip 66 puanlı Fenerbahçe ve 71 puanlı lider Beşiktaş'ın ardından üçüncü sırada yer aldı. Göztepe ise 46 puanda kalırken üç maç sonra kaybetti.

Kerem Aktürkoğlu 5 yıl sonra ilki gerçekleştirdi
Galatasaray formasıyla hat-trick yapan Kerem Aktürkoğlu'nun bu performansı 5 yıl sonra bir ilki getirdi. Aktürkoğlu, 2016-17 sezonunda Gaziantepspor karşısında hat-trick yapan Yasin Öztekin'den sonra sarı-kırmızılı formayla hat-trick yapan ilk yerli futbolcu oldu.

ntvspor