Toronto Raptors'ı deplasmanda 106-105 yenen Golden State serideki ikinci galibiyetini alarak skoru 3-2'ye getirdi.

Toronto Raptors, ScoitaBank Arena'da Golden State Warriors'ı ağırladı. Kevin Durant'ın sakatlık sürecinden geri döndüğ, 7 üçlük kaydettiği ilk çeyreği 34-28 üstün kapattı.

İkinci periyotta, Golden State'den Durant ve Kevin Looney, sakatlanarak oyun dışı kaldı. Sakatlıklardan dolayı savunmada sıkıntı yaşayan konuk takım, yine de devreye 62-56 önde girmeyi başardı.

Soyunma odası dönüşünde 2 takım da 22'şer sayı buldu ve son 12 dakikaya 84-78'lik Golden State üstünlüğüyle girildi. Büyük heyecana sahne olan son çeyrekte Toronto, Kavay Lenırd'ın etkili performansıyla öne geçmeyi başardı. Ancak Stephen Curry ve Klay Thompson'ın 9-0'lık serisi konuk ekibe galibiyeti getirdi.

Deplasman ekibinde Curry 31 sayı 8 ribaunt 7 asist, Klay Thompson'da 26 sayı ile oynadı. Toronto Raptors'ta ise Kavay Lenırd'ın 26 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Serinin altıncı maçı Warriors'ın sahasında oynanacak. Toronto kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Golden State Warriors yöneticisi Bob Myers, Kevin Durant'in sakatlığıyla ilgili açıklama yaptı. Durant'in aşil tendonundan sakatlandığını söyleyen Myers, oyuncunun sağlık durumunun kontrollerin ardından netleşeceğini belirtti.

Serinin 6. maçı, 14 Haziran Cuma günü TSİ 04.00'te Warriors'ın ev sahipliğinde oynanacak. Raptors, bu maçı kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacak. Warriors'ın kazanması durumunda ise seri son maça taşınacak.

Kaynak: TRT SPOR