Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Fenerbahçe Hes Kablo Kayserispor'la karşılaştı. Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetti. Geçen hafta Kayseri'de oynanan ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler sahadan 2-0 galip ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası'nda adını son sekize yazdırdı.

Mücadelenin 23. dakikasında Ferdi Kadıoğlu ile öne geçen Fenerbahçe 45. dakikada Mevlüt Erdinç ile skoru 2-0'a getirdi ve ilk yarı bu sonuçla noktalandı. İkinci yarıda başka gol olmayınca Fenerbahçe adını çeyrek finale yazdırdı.

İlk golü atan Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu kupada oynadığı 4 maçta 2 gol kaydetti. Genç oyuncu bir de asist yaptı. Kadıoğlu Süper Lig'de çıktığı 8 maçta da 2 gol 1 asist yapmıştı.

Mehmet Ekici kaptan olarak sahalara döndü

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçının 85. dakikasında oyuna Rodrigues'in yerine dahil olan Mehmet Ekici bu sezon ilk resmi maçına kaptan olarak çıktı.

Stat: Ülker

Hakemler: Ümit Öztürk, İbrahim Bozbey, Kamil Çetin

Fenerbahçe: Harun Tekin, Dirar (Dk. 85 Isla), Rami, Jailson, Deniz Türüç, Luiz Gustavo, Tolgay Arslan, Ferdi Kadıoğlu, Rodrigues (Dk. 85 Mehmet Ekici), Kruse (Dk. 76 Zajc), Mevlüt Erdinç

Hes Kablo Kayserispor: İsmail Çipe, Lopes, Rienstra, Oğuzhan Çapar, Yasir Subaşı (Dk. 63 Pedro Henrique), Hasan Hüseyin Acar, Djedje, Situm, Canpanharo (Dk. 68 Uzodimma), Emre Demir (Dk. 76 Mesanovic), Kravets

Goller: Dk. 23 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 45 Mevlüt Erdinç (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 50 Djedje (Hes Kablo Kayserispor), Dk. 64 Tolgay Arslan, Dk. 78 Dirar (Fenerbahç

Kaynak: TRT SPOR