64 yaşında hayata veda eden Önal için Bornova Kent Mezarlığı'nda tören düzenlenirken, cenaze namazı da pandemi koşulları nedeniyle kabristanda kılındı. Cenazeye spor, sanat ve iş dünyasından birçok kişi katıldı. Ayrıca taraftarlar da Erhan Önal'ın cenazesinde hazır bulundu.

Önal'ın oyunculuk yapan kızı Bige Önal ve ailesi gözyaşlarını tutamadı. Bige Önal'ı bu acılı gününde oyunculuk yapan meslektaşı Aras Bulut İynemli de yalnız bırakmadı.

 

Erhan Önal'ın Galatasaray'da birlikte oynadığı takım arkadaşları Arif Kocabıyık, Metin Yıldız ve Hayrettin Demirbaşbüyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

"Hem çok iyi bir insandı hem de çok iyi bir futbolcuydu"

Arif Kocabıyık, Erhan Önal'ın çok iyi bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Çok üzgünüm, kendisi hem çok iyi bir insandı hem de çok iyi bir futbolcuydu. Hepimizin başı sağolsun, onu özleyeceğiz" dedi.

Metin Yıldız ise, "Hepimizin başı sağ olsun. Pandemiden dolayı burada olması gerekenler burada olamadı. Çok üzgünüz, değerli bir insanı kaybettik." ifadelerini kullandı.

"Erhan ağabeyi çok seviyorduk"

 

Eski futbolculardan Hayrettin Demirbaş ise "Erhan ağabeyi çok seviyorduk, 7-8 senemiz beraber geçti. Büyük başarıları beraber gördük. Ondan insani olarak öğrendiğimiz çok şey vardı. Onu burada görmek bizi yıktı. Ancak hayat böyle, hepimiz için geçerli. Allah günahlarını bağışlasın. Hepimizin başı sağ olsun." şeklinde konuştu.

Almanya'da Bayern Münih forması giyip Bundesliga'da oynayan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçen Erhan Önal, 2012 yılında geçirdiği pıhtı atması sonucu rahatsızlandı.

Geçtiğimiz günlerde de annesini kaybeden Erhan Önal, yakınları tarafından 15 Mart 2021 Pazartesi günü mide ve bağırsak rahatsızlığı nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Ameliyat olması gerektiği belirtilerek yatışı yapıldı. 16 Mart 2021 Salı günü ameliyat öncesi Erhan Önal'ın kalbi durdu. Kalp önce müdahaleyle çalıştırıldı. Ancak bir süre sonra tekrar kalbi duran Erhan Önal müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Erhan Önal ikinci krizi atlatamayarak hayata veda etti.

7 sezon Galatasaray formasını terletti

Almanya'nın Münih kentinde 3 Eylül 1957'de dünyaya gelen Erhan Önal, futbola Shwarz Weiss Münih'te başladı. Almanya'da Bayern Münih ve Belçika'da Standard Liege formaları giyen Önal, Türkiye'de ilk olarak 1982 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli ekipte kısa süre forma giyen Önal, tekrar Belçika ekibine dönerken, 1985'te bu kez Galatasaray için Türkiye'ye döndü ve 7 sezon sarı-kırmızılı ekip için mücadele verdi.

Erhan Önal, 1985-1992 yılları arasında Galatasaray'la birçok önemli başarı yakaladı.